Menu
 

"Garkalne"/ "Livonia" uzvar Ķekavas "Miesniekus" un sper soli pretim Latvijas čempionu titulam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jeļizaveta Iļina, LRF Foto - Jeļizaveta Iļina, LRF

Latvijas grandu savstarpējā spēlē, kas skaitījās gan valsts čempionāta, gan Baltijas "Top" līgas kopvērtējumā, sestdien Baldonē "Garkalne"/ "Livonia" ar 21:14 (12:7) apspēlēja Ķekavas klubu "Miesnieki" un spēra soli pretī valsts čempionu titulam. Tā ieguvēji kļūs zināmi 21. septembrī, kad vienības Rīgā vēlreiz tiksies savā starpā.

Kā vēsta Latvijas Regbija federācija, spēle sākās ar "Garkalne"/ "Livonia" komandas pārsvaru, un pēc sešām spēlētām minūtēm bumbu laukuma malā ienesa Valters Raņķis. Tomēr 15. minūtē daudzos Baldones līdzjutējus iepriecināja šīs pilsētas duets – piezemējumu "Miesnieku" rindās ienesa Elmārs Šefanovskis, bet realizāciju veica Lauris Dūzelis, izvirzot Latvijas čempionus vadībā ar 7:5.

Tiesa, vēlāk Garkalne"/ "Livonia" atkal atguva vadību – Kaspars Briedis “uzvilka” uz sevis vairākus spēlētājus un iespēlēja Ivo Kapiņam, kurš jau bija viens pie piezemējuma zonas. Turklāt argentīniešu leģionārs Pedro Sasaress Garsons arī trāpīja realizāciju un "Garkalne"/ "Livonia" atguva vadību ar 12:7. Lieliskas iespējas atspēlēties "Miesniekiem" bija pēdējās bumbas izspēles laikā, tomēr vairākas minūtes ilga čempionu laušanās ar spēku rezultātu tā arī nedeva, un vadību saglabāja šīs spēles mājinieki.

Otrā puslaika pašā sākumā "Miesnieki" ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, tomēr šoreiz kļūdījās. Savukārt astotajā minūtē ar to pašu veiksmīgi atbildēja "Garkalne"/ "Livonia", kad soda sitienu trāpīja Garsons – 15:7. Turpinājumā Garsons trāpīja vēl divus soda sitienus un desmit minūtes pirms beigām "Garkalne"/ "Livonia" panāca jau 21:7. Atlikušajā laikā "Miesnieki" kontrolēja bumbu, bet "Garkalne"/ "Livonia" aizsardzība tika sarauta vien brīdī, kad spēles laiks jau bija noslēdzies – piezemējumu ienesa Hārdijs Nungurs, bet Juris Iesalnieks trāpīja realizāciju, spēlei noslēdzoties ar 21:14. Šis piezemējums nozīmēja, ka "Miesnieki" izcīna bonusa punktu, jo netika zaudēts ar vairāk nekā septiņu punktu pārsvaru.

Pirms šī mača Latvijas čempionāta kopvērtējumā abas komandas bija blakus, bet tagad "Garkalne"/ "Livonia" ieguvusi lielas priekšrocības, cīnoties par valsts čempiona titulu. Latvijas meistarsacīkstes šosezon tiek izspēlētas divu apļu ietvaros un 21. septembrī Rīgas Tehniskās koledžas stadionā vienības tiksies vēlreiz, noskaidrojot, kura virs galvām cels čempionu šķīvi. Regbija kluba "Miesnieki" komanda valsts čempionātā uzvarējusi iepriekšējās divās sezonās.

Savukārt Baltijas "Top" līgas kopvērtējumā abām komandām tagad ir vienāds punktu skaits un vēl atlicis aizvadīt pa vienai spēlei regulārajā sezonā – nākamajā sestdienā "Garkalne"/  "Livonia" Kauņā viesosies pie "Žalgiris", bet "Miesnieki" Baldonē uzņems pagājušās sezonas čempioni Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.