Menu
 

Siguldā krāšņi un sportiski aizvadīts 29. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ģirts Kehris Foto – Ģirts Kehris

Svētdien Siguldā burvīgos laika apstākļos aizvadīts 29. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kurā vairāk nekā 5000 dalībnieki piedalījās kādā no četrām distancēm. Īpaši krāšņi aizritēja Retro velo brauciens, kamēr vērienīgākais bija “Elektrum” Tautas brauciens.

Vērienīgā pasākuma rīkotāji pirmo gadu rīkoja Retro Velo brauciena parādi, kur žūrija sabiedrībā pazīstamā Valtera Krauzes vadībā vērtēja krāšņos tērpus un skaistos velosipēdus, no kuriem daļa bija no aizvadītā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Arī pats Retro Velo brauciens, kurā startēja vairāki simti dalībnieki, bija ļoti krāšņs un acīm baudāms. Brauciena dalībnieki varēja baudīt Latvijas gardos ēdienus un dzērienus, kā arī skaisto Gaujas Nacionālā parka ainavu. Velomīļi pieturas punktos vintāžas stila mūzikas pavadībā arī deva priekšroku skaistām dejām.

Dienas vērienīgākais starts, kura procedūra ilga vairāk nekā 10 minūtes, bija Tautas brauciens, kas šogad nesa “Elektrum” vārdu. 36 kilometru garajā distancē devās krietni vairāk kā 3000 velomīļu. Uzvaru vīriešu konkurencē šajā distancē svinēja Mārtiņš Malsovs no “RRS/ Purvciems”, bet starp dāmām ātrākā izrādījās Renāte Rodionova. Abi izpelnījās arī “Isostar” kalnu karaļa titulus. Viens no dalībniekiem mājās devās ar jaunu “Trek” velosipēdu, ko ar Toma Skujiņa parakstu sarūpēja veikals “Veloprofs”.

Kuplākās ģimenes godu pirmo gadu izpelnījās Flakšu ģimene, kuplākā pašvaldība bija Rīgas pilsētas pašvaldība, bet kuplākais uzņēmums pēc vairāku gadu pārtraukuma bija “Sadales tīkls”, no kura Vienības braucienā piedalījās 199 dalībnieki. Vecākais dalībnieks bija Edgars Račis, kurš šogad svinēs 90. dzimšanas dienu.

Turpinot tradīcijas, Vienības braucienā spēkiem mērojās arī MTB braucēji. Uzlabotajā trasē jau no starta divatā aizmuka Jānis Priževoits un Lauris Purniņš. Par spīti krampjiem kājās, finišā pirmais bija Priževoits (“Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv”). Otrā vieta Purniņam (“DTG –MySport”), bet trešā Sandijam Kļaviņam (“Pulsaar”). Dāmām uzvarēja Lāsma Ozola (“Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv”), kurai sekoja Anita Antone no “Baldones velokomandas”.

99 kilometru garajā Sporta šosejas braucienā vīriešu konkurencē dominēja Igaunijas riteņbraucēji, kas arī sadalīja visu goda pjedestālu. Uzvaras laurus plūca Sīms Kiskonens, kurš pēdējos metros atrāvās no komandas biedra un šī gada Eiropas U23 čempionāta bronzas medaļnieka Raita Arma un vēl viena igauņa Gerta Kivistika. Labākais no latviešiem bija Māris Bogdanovičs, kuram ceturtā vieta. Dāmu konkurencē triumfs Latvijas junioru čempionei Santai Sanija Jurgenai (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”). Viņai sekoja “Velo+ Bottari Baltic” riteņbraucēja Sanda Petunova un Zane Kalverša-Ķenģe (“Riga Ironman team”).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.