Menu
 

Noskaidroti BMX čempionāta laureāti, starp medaļniekiem arī mārupieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes BMX klubs Foto - Mārupes BMX klubs

Nedēļas nogalē Mežaparka trasē noskaidroti “SMScredit.lv” BMX čempionāta pēdējā septītā posma laureāti un medaļu ieguvēji sezonas kopvērtējumā. Viņu vidū bija gan vairāki Mārupes BMX kluba pārstāvji, gan vairāku citu Pierīgas novadu riteņbraucēji.

Par čempionu B12 vecuma grupā puišiem kļuva mārupietis Renārs Ruža, kurš Mežaparkā svinēja savu trešo uzvaru sezonā un summā savāca lielāko punktu summu. Trešais gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā bija vēl viens Mārupes BMX kluba pārstāvis Adrians Jermakovs, liecina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas informācija.

B10 grupā uzvaru čempionāta pēdējās sacensībās svinēja Markuss Domorackis, taču kopvērtējumā viņš ieņēma otro vietu aiz sava vārdabrāļa jelgavnieka Markusa Soļima. Ceturtais gan posmā, gan summā bija Ralfs Domorackis.

B15/16 vecuma grupā dubultuzvaru svinēja Eiropas čempions un pasaules vicečempions Edvards Emīls Liberts un Mārtiņš Zadraks, taču abi titulēti mārupieši šosezon bija piedalījušies tikai atsevišķos čempionāta posmos (allaž bija pirmie vai otrie), tāpēc palika attiecīgi ceturtajā un trešajā vietā.

Vēl vienu individuālo uzvaru Mežaparkā Mārupes BMX klubam nodrošināja Mareks Dubinskis B11 grupā, kopvērtējumā viņam ceturtā vieta. B7 grupā zēniem otro un trešo vietu pēdējās sacensībās ieņēma Marks Švalkovskis un Jorens Dimze. Savukārt krūzeru CR17/29 grupā trešo vietu sezonas summā ieņēma Kristaps Ezītis, kurš pēdējā posmā nestartēja.

B13 vecuma grupas finālbraucienā trešo vietu ieņēma carnikavietis Kristers Apels (“BMX Rīga/RRS”), bet “SMScredit.lv” BMX čempionāta kopvērtējumā viņam otrā vieta – vienu pozīciju virs mārupieša Edgara Regzdiņa.

Visbeidzot B14 grupā pirmo vietu izcīnīja ikšķilietis Edgars Langmanis, bet arī viņš šosezon bija piedalījies tikai četros posmos, tāpēc summā ierindojās trešajā vietā.

Jāatgādina, ka “SMScredit.lv” BMX čempionāts galvenokārt orientēts uz bērnu un jaunatnes grupu sportistiem, taču vienlaikus posmos startēs arī pieaugušo grupu sportisti, tostarp Latvijas izlases sportisti. Šajā sezonā bija iekļauti septiņi posmi – pirms Mežaparka sacensībām vēl arī Jelgavā, Ventspilī, Mārupē,  Burtnieku novadā, Madonā un Smiltenē. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.