Menu
 

Tapusi dokumentālā filma par titulēto Ķekavas regbija klubu "Miesnieki"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jeļizaveta Iļjina Foto - Jeļizaveta Iļjina

No 19.septembra publiskai apskatei pieejama Raimonda Rudzāta veidotā dokumentālā filma “Džentlmeņu kods”, kas veltīta Latvijas vecākajam un titulētākajam regbija klubam Kekavas "Miesnieki". Filmu iespējams vērot ekskluzīvi lietotnē "Shortcut", kas pieejama arī "Helio" interaktīvajā televīzijā.

Filmā tiek stāstīts par klubu "Miesnieki" un to spēlētāju ikdienu, veču kolektīva iekšējo kultūru, izaicinājumiem, nodarbojoties ar sporta veidu, kas pasaulē ir populārs, bet Latvijā – diezgan eksotisks, vēsta Latvijas Regbija federācija.

"Sākotnējā doma bija filmu pabeigt 2017. gada beigās, bet tas neizdevās, jo bija problēmas ar montāžu saprātīgos termiņos. Tad nu nolēmām pavilkt garumā līdz 2019. gada Pasaules kausam, jo tas ir brīdis reizi četros gados, kad par regbiju Latvijā runā arī ārpus regbija sabiedrības," stāsta Rudzāts, atgādinot, ka piektdien Japānā sāksies Pasaules kausa izcīņa, ko pie mums plaši translēs kanāls LTV7.

"Ideju par dokumentālo filmu galvā apsvēru jau kādu pusotru gadu pirms sākām filmēt "Miesniekus", tikai nevarēju izdomāt tēmu, ko varētu realizēt. Regbija vidē dažādos ampluā grozos jau ilgāku laiku un "Miesnieku" klubu vienmēr esmu respektējis gan kā spēcīgus pretiniekus laukumā, gan kā spilgtu Latvijas sporta sociālo fenomenu. Galu galā tā ir Latvijā vecākā aktīvā sporta komanda, un man likās zīmīgi, ka šādu godu nes tieši amatieru komanda. Tāpēc arī filmā diezgan būtisku lomu spēlē ekspertu pārspriedumu par amatieru sportu," saka Rudzāts.

Filmā stāstīts ne tikai par "Miesnieku" tagadējiem un bijušajiem spēlētājiem, bet arī kluba dibinātāju un ilggadējo treneri Uldi Bautri, kurš, kā secināts, izmainījis ļoti daudzu cilvēku dzīves. "Ja kādam "Miesniekam" jebkad vajadzēs palīdzību, es pametīšu visu un došos palīdzēt," filmā saka kādreizējais vienības spēlētājs Armands Višņevskis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.