Menu
 

Foto: Siguldas badmintonisti aizstāv Latvijas godu pasaules junioru čempionātā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ainārs Gureckis Foto - Ainārs Gureckis

Siguldas badmintonistu pārstāvētā Latvijas junioru (U19) izlase ierindojusies 39.vietā 43 valstu konkurencē Kazaņā notiekošajā pasaules čempionātā jauktajām komandām. Nākamnedēļ turpat norisināsies pasaules U19 individuālais čempionāts.

Latvijas U19 izlasē iekļauti septiņi juniori – Amanda Azarova, Anna Kupča, Annija Rulle-Titava un Alens Zandovskis no Siguldas, Diāna Stognija un Mārtiņš Ķirkums no Rīgas un Kristaps Vārna no Talsiem. Latvijas U19 izlases treneris ir siguldietis Ainārs Gureckis.

Komandu turnīru Latvijas badmintonisti sāka ar diviem zaudējumiem 0:5 apakšgrupas turnīrā pret vienaudžiem no Taizemes un Baltkrievijas, bet pārspēlē par vietu C grupā ar 3:1 pārspēja Mongoliju. Turpinājumā turnīrā par 33.-40.vietu nācās zaudēt Portugālei (0:3) un Kazahstānai (1:3), bet pēdējā mačā par 39.vietu ar 3:0 tikai pieveikta Armēnija.

Kopumā Latvijas jaunie badmintonisti vinnējuši septiņas un zaudējuši 17 spēles – uzvaras tika gūtas četros no divpadsmit vienspēļu mačiem, vienā no septiņām dubultspēļu cīņām un divos no pieciem jaukto dubultspēļu mačiem

Individuāli vislabāk bilance ir D.Stognijai, kura vinnējusi trīs no piecām spēlēm. A.Azarova – 2 no 4, Alens Zandovskis – 2 no 9, Annija Rulle-Titava un Mārtiņš Ķirkums – 1 no 4, Anna Kupča – 1 no 6, bet Kristaps Vārna piedzīvojis zaudējumus visos četros vienspēļu un dubultspēļu mačos.

Pasaules junioru (U19) komandu čempionātā šogad piedalās 43 valstu izlases, un pagaidām pārliecinoši dominē Āzijas pārstāvji. Piektdien paredzētas pusfināla cīņas, kurās tiksies Indonēzijas un Taizemes, kā arī Japānas un Ķīnas badmintonisti. Ceturtdaļfinālā Eiropu pārstāvēja tikai Dānija un Francija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.