Menu
 

Foto: Pierīgas novadu zolītes turnīrā uzvar Babītes komanda, sporta spēļu kopvērtējumā – Mārupes novads Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu šāgada pēdējās sacensībās – zolītes turnīrā Mārupē – pirmo vietu izcīnīja Babītes komanda. Otrajā vietā 10 novadu konkurencē ierindojās Baldones komanda un trešajā – Ropažu komanda.

Zolītes turnīrā, atbilstoši nolikumam, katru komandu pārstāvēja trīs vīri un viena dāma, kuri vecāki par 18 gadiem. Sacensības notika pēc Šveices spēļu sistēmas – sešās kārtas pa 24 partijām katrā kārtā. Katrā kārtā vietu ieguvēji saņēma noteiktu punktu skaitu, kurus summējot, tika noteikta veiksmīgākā komanda.

Šogad par uzvarētāju kļuva Babītes novada kvartets Jānis Drīksne, Uldis Lagzdiņš, Vladislavs Ribulis un Ieva Ķelpe, kas summā savāca 89 punktus. Otrajā vietā ar 84 punktiem ierindojās baldonieši Gvido Zambergs, Imants Fiļipovs, Andris Pļavnieks un Biruta Rolle, bet trešo ar 79 punktiem ieņēma ropažnieki Viktors Rode, Modris Liepiņlausks, Ilmārs Pūliņš un Ārija Kaļiņina.

Tālākajās vietās ierindojās Mālpils zolmaņi (77), pagājušā gada uzvarētāji mārupieši (76), Krimulda (76), Olaine (71), Ķekava (65), Salaspils (64) un Saulkrasti (39 p.).

Individuālajā vērtējumā labāko rezultātu sasniedza Grigorijs Kozļakovskis no Mālpils un Biruta Rolle no Baldones- abiem pa 29 punktiem. 28 punktus nopelnīja Ivars Kairis no Krimuldas, pa 26 punktiem – Babītes komandas biedri Jānis Drīksne un Vladislavs Ribulis.

Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā šogad pirmo vie izcīnīja Mārupes novads (198 punkti). Otrajā vietā Babītes novads (190) un trešajā – Stopiņu novads (177). Pirmajā sešniekā vēl iekļuva Baldones (173), Ropažu (172) un Salaspils novadi (170,5), kuriem sekoja Krimulda (137,5), Ķekava (120), Mālpils (105), Ādaži (97), Olaine (86,5), Saulkrasti (66), Sēja (56), Sigulda (42) un Inčukalns (30,5 p.).

Jāatgādina, ka ne visi Pierīgas novadi ietilpst Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē, kas ir spēļu rīkotājs, tādēļ piedalās tikai daļā sacensību vai atsevišķos posmos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.