Menu
 

Šici Pasaules kausa sezonu noslēdz ar trešo vietu Kēnigzē (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija, fil-luge.org Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija, fil-luge.org

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši trešo vietu sestdien kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītā posma sacensībās divnieku ekipāžām Kēnigzē trasē Vācijā. Trešā vieta brāļiem arī Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja trešo rezultātu aiz divām labākajām Vācijas ekipāžām un arī otrajā braucienā bija trešie ātrāki. Par pēdējā posma uzvarētājiem kļuva Tonijs Egerts un Saša Benekens, kuri līdz ar to arī kļuva par Pasaules kausa ieguvējiem. 0,266 sekundes viņiem zaudēja Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, bet Šici no uzvarētājiem atpalika daudz – par 1,059 sekundēm.

Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar 11.un 8.rezultātu braucienos summā ieņēma 10.vietu 1,855 sekundes aiz Egerta/Benekena.

Pasaules kausa izcīņas noslēguma kopvērtējumā Egerts un Benekens savāca 872 punktus, Vendlam un Arltam ir 847 punkti, bet trešie ar 720 punktiem ir Andris un Juris Šici. Gudramovičs un Kalniņš sezonas kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā (543 p.), bet ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri divos pēdējos posmos nestartēja, finišēja 15.vietā (328 p.).

Dāmu sacensībās labāko desmitniekā izdevās iekļūt tikai krimuldietei Elīzai Caucei, kura ar sesto rezultātu otrajā braucienā no 11.pozīcijas pakāpās uz devīto. Uzvarētājai Anna Bereiterei no Vācijas viņa summā zaudēja 0,534 sekundes.

Siguldiete Ulla Zirne otrajā mēģinājumā no 14.vietas spēja pakāpties uz trīspadsmito (+0,966), bet saulkrastiete Kendija Aparjode – no 18.vietas uz piecpadsmito (+1,158 s).

Sīvā cīņā par pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā vāciete Jūlija Taubica, kura pēdējā posmā bija otrā, savāca 965 punktus un par nieka astoņiem punktiem apsteidza Tatjanu Ivanovu no Krievijas, kura pēdējās sacensībās palika sestajā vietā. K.Aparjode sezonu pabeidza asotajā vietā (457 p.), E.Cauce devītajā (456) un U.Zirne 14.vietā (355 p.).

Svētdien Pasaules kausa izcīņas sezona Kēnigzē noslēgsies ar sacensībām vīriem un stafešu komandām.

(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.