Menu
 

Jaunmārupes jātniecei otrā vieta Pasaules kausa Rīgas posma “Grand Prix” sacensībās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ekaterina Kovalenko Foto – Ekaterina Kovalenko

Sporta centrā “Kleisti” svētdien ar “Grand Prix Rīga” sacensībām noslēdzās Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Uzvaru galvenajā maršrutā izcīnīja Andrea Herks no Rumānijas, bet otro vietu ieguva Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. no Jaunmārupes zemnieku saimniecības “Lielceri”.

“Grand Prix” maršrutā ar 140/160 cm augstiem šķēršļiem startēja 31 sportiskais pāris, no kuriem tikai četri pamatdistanci veica bez soda punktiem. Kā informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā, pārlēkšanā, kuru neviens jātnieks neveica bez soda punktiem, uzvaru izcīnīja Rumānijas sportists Andrea Herks ar Trocadero De Jarsey (4 soda punkti/45,68 sekundes). Otro vietu ieguva Laura Penele ar Dundas V.D.M. (4/46,80), bet trešajā vietā Mats Petraitis ar Goldcoast VDL no Lietuvas (4/48,64). Devītajā vietā ierindojās ropažniece Sabīne Siliņa ar Fantast.

“Pārlēkšanā uz pēdējo šķērsli Dundas izslīdēja un man nācās viņu pieturēt, lai atkal “dabūtu uz kājām”. Tur es laiku arī pazaudēju. Domāju, ka šis incidents man maksāja uzvaru. Pirms manis visi sportisti jau pa šķērslim bija nogāzuši, bet es tāpat nedrīkstēju jāt pārāk lēni, lai būtu “tīri”, jo vienmēr pastāv iespēja kaut ko nogāzt,” atzina Laura Penele.

“Man ļoti patika sacensību atmosfēra. Šķiet, ka nekad agrāk līdzjutēji mani nav tā atbalstījuši. Konkurence bija liela, un jebkurš, kurš pieteicies uz “Grand Prix”, teorētiski var iekļūt pārlēkšanā. Man paveicās ar izlozēto kārtas numuru. Biju vairāk pie beigām, līdz ar to varēju paskatīties citus sportistus.Viegli negāja nevienam. Maršruts bija tehnisks un diezgan augsts.”

Iepriekš notikušajās sacensībās citos maršrutos divas godalgotās vietas ieguva Ģirts Bricis no Babītes novada ar zirgu Ilexta 6-7 gadus veco zirgu konkurencē. Viņi uzvarēja 2.maršrutā, kā arī ieguva trešo vietu 6.maršrutā ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.