Menu
 

Šmēdiņš/Samoilovs izsēj piecu punktu pārsvaru otrajā setā un zaudē krieviem Ļaminam un Miskivam

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš sestdien Eiropas meistarsacīkstēs pludmales volejbolā Jūrmalā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā piekāpās Krievijas pārim Ņikita Ļamins/Tarass Miskivs un ieņēma devīto vietu Eiropas čempionātā.

Ar 16.numuru izliktais Latvijas duets Samoilovs/Šmēdiņš piekāpās Krievijas pārim Ņikita Ļamins/Tarass Miskivs (11.) ar 0-2 (18:21, 20:22).

Pirmajā setā Šmēdiņš izvilka bumbu aizsardzībā no reklāmas stendiem, Samoilovam izvirzot latviešus vadībā ar 7:6. Tomēr pēc trim zaudētiem punktiem (7:9) Samoilovs/Šmēdiņš pieprasīja pārtraukumu. Rezultāts tika ilīdzināts, un tehnisko pārtraukumu pēc Šmēdiņa bloka pret Miskivu latvieši sagaidīja vadībā - 11:10.

Samoilovs neiesita brīvā laukuma pusē, krieviem panākot 17:14 savā labā. Atspēlēties neizdevās - pēc 20:16 Krievijas dueta labā izdevās atspēlēt vien divus punktus - 18:21.

Otrajā setā pēc diviem Šmēdiņa blokiem un uzbrukuma latvieši panāca 5:1. Pēc Samoilova punkta, servējot pa Ļaminu, krievi pieprasīja pārtraukumu, esot iedzinējos ar 3:8.

Atpalicību Krievijas duetam izdevās samazināt līdz 7:9, tad - 9:10. Samoilovam cīnoties ar iespaidīgo Ļamina bloku, latvieši jau nokļuva iedzinējos ar 13:15, taču pēc Samoilova uzbrukuma rezultāts tika izlīdzināts - 15:15, un pēc Ļamina sitiena autā jau 16:15 mājinieku labā.

Fantastiskā veidā Šmēdiņš aizsardzībā atvairīja bumbu un vēlāk guva punktu pēc Ļamina sitiena, panākot 20:19. Tomēr Samoilovam neizdevās gūt punktu, bet Miskivs savu iespēju garām nelaida - 21:18, 22:20 krievu dueta labā.

Latviešiem sacensības ir noslēgtas dalītā devītajā vietā.

Ar ceturto numuru turnīrā izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien piekāpās trīskārtējiem Eiropas čempioniem Nikolai un Lupo, kuri Jūrmalā izsēti ar piekto numuru, ar 0-2 (17:21, 18:21).

Arī šis Latvijas duets ieņēma dalītu devīto vietu.

No desmit Latvijas duetiem Eiropas čempionātā līdz izslēgšanas spēlēm bija nokļuvušas arī Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka (5.), kuras piektdien otrās kārtas spēlē ar 0-2 (16:21, 13:21) piekāpās itālietēm Martai Menegati un Viktorijai Orsi Totai (11.) un nolika Eiropas čempioņu pilnvaras,ierindojoties devītajā vietā.

Jau ziņots, ka ceturtdien spēles Eiropas čempionātā nenotika, jo spēcīgais vējš bija appludinājis spēļu laukumus. Piektdien mači notika Mārupē ""Ruukki"" pludmales stadiona" āra laukumos, bet sestdien sacensības atgriezīsies Majoru pludmalē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.