Menu
 

Pasaules kausa posms Siguldā noslēdzas ar Melbārža ekipāžas ceturto vietu

  • Autors:  LETA
Foto – Viesturs Lācis, IBSF Foto – Viesturs Lācis, IBSF

Latvijas bobslejisti Oskars Melbārdis un Edgars Nemme svētdien finišēja ceturtie Pasaules kausa ceturtajā posmā Siguldā, Ralfs Bērziņš ar Arni Bebrišu ieņēma sesto, bet Oskars Ķibermanis ar Dāvi Spriņģi - septīto vietu, kamēr ceturto uzvaru pēc kārtas divās nedēļas nogalēs svinēja vācieša Frančesko Frīdriha pilotētais divnieks.

Frīdrihs kopā ar Aleksandru Šīleru divus braucienus veica vienā minūtē un 38,38 sekundēs. Viņi par 0,44 sekundēm apsteidza šveicieša Mihaela Fogta ekipāžu un par 0,53 sekundēm - vācieša Johannesa Lohnera divnieku.

Ceturtais bija labākais no Latvijas pilotiem olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, kurš šoreiz brauca kopā ar Nemmi. Viņi no uzvarētāja atpalika par 0,63 sekundēm, bet no goda pjedestāla - par 0,10 sekundēm.

Bērziņa pilotētais divnieks finišēja sestais 1,09 sekundes aiz Frīdriha, bet Ķibermanis ar Spriņģi - septītais piecas sekundes simtdaļas aiz tautiešiem.

Pirmajā braucienā Melbārdis ar Edgaru Nemmi izmantoja veiksmīgo pirmo starta numuru, finišējot dalītā ceturtajā vietā 0,24 sekundes aiz vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžas.

Sesto rezultātu sasniedza Ralfs Bērziņš ar Arni Bebrišu, kuri no līdera atpalika par 0,48 sekundēm, bet septītais - Oskars Ķibermanis ar Dāvi Spriņģi, kuri bija vēl par 0,12 sekundēm lēnāki.

Visas trīs pirmās vietas ieņēma vācieši. Otrais pēc pirmā brauciena bija Johanness Lohners un Kristians Rasps (+0,17), bet trešais - Kristofa Hāfera vadītais divnieks.

Savukārt krita un uz sāniem finišēja šveicieša Simona Frīdli pilotētais bobs, bobslejistiem izvēloties atteikties no otrā brauciena.

Frīdrihs ar stūmēju Aleksandru Šīleru gan pirmajā, gan otrajā braucienā sasniedza rezultātu 49,19 sekundes, pārspēdams sev pašam piederošo veco trases rekordu.

Atšķirībā no trešā posma, kas Siguldā notika sestdien, starp stūmējiem nebija Matīss Miknis un Intars Dambis, kuri brauca attiecīgi Ķibermaņa un Melbārža ekipāžās.

Visos trīs iepriekšējos posmos, kuri notika Siguldā, uzvaru izcīnīja Vācijas bobsleja virtuozs Frančesko Frīdrihs, sestdien svinot savu 40.uzvaru Pasaules kausa posmos, skaitot kopā panākumus divniekos un četriniekos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.