Menu
 

Brāļiem Šiciem Oberhofā ceturtais goda pjedestāls šosezon

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fil-luge.org Foto - fil-luge.org

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši treso vietu divnieku ekipāžu sacensībās sestdien kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās Oberhofas trasē Vācijā. Šosezon brāļiem šis ir ceturtais goda pjedestāls.

Pasaules kausa posms Oberhofā šosezon notika jau otro reizi. Divnieku sacensību pirmajā braucienā Šici sasniedza otro rezultātu starp divām spēcīgākajām Vācijas ekipāžām. Arī otrajā braucienā siguldieši bija otrie ātrākie, taču teicamu otro meģīnājumu veica sezonas līderi Tomass Štoi un Lorencs Kollers, kuri apsteidza vadošo trio no ceturtās pozīcijās spēja pakāpties uz pirmo.

Otrajā vietā ierindojās Vendls/Arlts, kuri uzvarētājiem zaudēja sekundes deviņas tūkstošdaļas, trešie, atpaliekot 0,016 sekundes, bija brāļi Šici, bet Egerts/Benekens palika ceturtajā vietā.

Astoto vietu ieņēma Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri braucienos bija sestie un devītie un summā no uzvarētājiem atpalika par 0,441 sekundi, bet ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme ar 11.un 12.rezultātu braucienos 24 ekipāžu konkurencē ieņēma 12.vietu (+0,670 s).

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā (ar Sprinta kausa sacensībām) pirmo vietu saglabā Štoi un Kollers (741 p.). Visas trīs Latvijas ekipāžas saglabā vietas pirmajā desmitniekā: 4.Šics/Šics (564 p.), 9.Gudramovičs/Kalniņš (347), 10.Bots/Plūme (306 p.).

Iepriekš notikušajās individuālajās sacensībās vīriem labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija Gints Bērziņš. Piektdien viņš izcīnīja otro vietu kvalifikācijā jeb Nāciju kausā, bet sestdien abos braucienos bija septītais ātrākais un šajā pozīcijā arī finišēja. Šis ir Ginta labākais rezultāts šosezon.

Kārtējo uzvaru svinēja Felikss Lohs no Vācijas, kuram siguldietis Bērziņš zaudēja 0,641 sekundi. Otro un trešo vietu Oberhofā ieņēma austrieši Jonass Millers (+0,247 s) un Dāvids Gleiršers (+0,443 s).

Abi pārējie Latvijas kamaniņu braucēji ieņēma vietas otrā desmita vidū. Artūrs Dārznieks ar 19.un 14.rezultātu braucienos ierindojās 15.vietā (+0,921 s), bet vienu pozīciju zemāk palika Riks Kristens Rozītis, kuram braucienos 12.un 17.laiks (+0,953 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pārliecinoši pirmais ir F.Lohs, kurš vinnējis astoņas no deviņām sezonas sacensībām – 855 punkti. A.Dārznieks ir 14.vietā (246), R.K.Rozītis 15.vietā (217), Kristers Aparjods, kurš traumas dēļ nav startējis pēdējos piecos posmos, 18.vietā (148), bet G.Bērziņš 19.vietā (143 p.).

Svētdien no plkst.11.10 Oberhofas trasē sacensības aizvadīs kamaniņu braucējas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.