Menu
 

Sieviešu futbola līgas sezona sākas ar mājinieču neveiksmēm Ķekavā un Olainē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - FK "Auda" Foto - FK "Auda"

Pirmajās spēles gūti pirmie vārti, taču piedzīvoti pirmie zaudējumi. Tā Sieviešu futbola līgas jaunā sezona nedēļas nogalē sākusies Pierīgas dāmu futbola klubiem – Ķekavas “Audai” un FK “Olaine”.

FK “Auda” savā laukumā uzņēma pašreizējās Latvijas čempiones Rīgas Futbola skolas audzēknes un jau 4.minūtē nonāca zaudētājās. Pusstundu vēlāk rīdzinieces pārsvaru dubultoja, taču pirmā puslaika kompensācijas laikā Evelīna Sendija Čubare mājiniecēm vienus vārtus atspēlēja. Pēc pārtraukuma viešņas gan bija krietni pārākas un vēl trīs reizes raidīja bumbu “Audas” vārtos, tostarp divreiz, realizējot 11 metru soda sitienu – 1:5.

Futbola klubs “Olaine”, kas pērn izcīnīja Sieviešu futbola līgas bronzas medaļas, savās mājās tikās ar debitantēm sporta kluba “Super Nova”/RTU futbolistēm. 17.minūtē Diāna Skribina izvirzīja vadībā laukuma saimnieces un, pretiniecēm pirmā puslaika beigās nerealizējot “pendeli”, pārtraukumā devās ar 1:0 pārsvaru. Taču otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs olainietes ielaida divus vārtus un izlīdzināt rezultātu vairs nespēja – 1:2.

Latvijas vadošajā sieviešu futbola turnīrā – Sieviešu futbola līgā (SFL) – 2021. gada sezonā piedalās sešas komandas (pērn – četras). Rīgas Futbola skola ir pašreizējā Latvijas čempionvienība, futbola skola "Metta" pērn turnīrā ieņēma otro vietu, bet futbola klubs "Olaine" ierindojās trešajā pozīcijā. Pirmoreiz valsts vadošajā līgā spēlē sporta klubs "Super Nova", kas pagājušajā sezonā uzvarēja 1. līgas turnīrā. SFL debitē arī Ķekavas futbola klubs "Auda", kas 1. līgā pērn bija piektā labākā komanda, bet pēc divu gadu pārtraukuma sacensībās atkal ir pārstāvēta Liepāja, kuras futbolistes no Liepājas Futbola skolas 1. līgas sacensībās ieguva sudraba godalgas.

"Gaidām, ka čempionātā būs vairāk interesantu un spraigu spēļu. Pirmssezonas posmā augstāko līgu klubiem bija atļauts aizvadīt pārbaudes mačus, un tie liecināja par pietiekami līdzvērtīgiem rezultātiem. Tas vieš cerības par interesantu čempionātu. Ceram, ka epidemioloģiskā situācija valstī tikai uzlabosies un ka nebūs nekādu šķēršļu, lai mēs aizvadītu čempionātu trijos riņķos," sākoties sezonai, izteikusies Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Pagaidām turnīrs notiek bez skatītāju klātbūtnes, atsevišķām spēlēm plānotas tiešraides internetā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.