Logo
Drukāt šo lapu

Gorkšs: Futbols man ir devis fantastiskas emocijas, esmu saticis fantastiskus cilvēkus Apriņķis.lv

Gorkšs: Futbols man ir devis fantastiskas emocijas, esmu saticis fantastiskus cilvēkus Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs, kurš sestdien Ķekavā pielika punktu savai spēlētāja karjerai, pēc atvadu mača žurnālistiem sacīja, ka futbols viņam ir devis fantastiskas emocijas un ļāvis satikt fantastiskus cilvēkus.

Gorkša futbolista karjeras atvadu spēlē sestdien "komanda.lv" pirmās līgas mačā "Auda" klubs savā laukumā ar 0:6 (0:4) cieta sagrāvi pret "Daugavpils"/"Progress" vienību.

Ilggadējais izlases kapteinis Gorkšs laukumā pavadīja pirmo puslaiku, bet pēc tam tika sveikts.

"Paldies tiem, kas ieradās uz šo maču. Man tas bija ļoti īpaši. Domāju, man mazliet ir jāuzņemas vaina par to, kāds ir rezultāts, jo es pats zinu, domājot no spēlētāju viedokļa, kā sagatavošanās mačam tiek lauzta, ja spēlei ir cita nozīme bez čempionāta. Tomēr tik un tā liels paldies visiem, kuri atnāca, kuri man ir sekojuši un interesējušies," pēc cīņas žurnālistiem sacīja Gorkšs.

Viņš atzina, ka sestdien vairākas reizes ar grūtībām spējis valdīt emocijas.

"Godīgi sakot, iepriekš nebiju iztēlojies, kāda būs mana atvadu spēle. Sajūtas ir ļoti grūti paredzēt. Katram futbolistam ir tas īpašais klubs jeb mājas. Tas tāpat kā Latvija man vienmēr asociēsies ar mājām, lai arī kur es būtu spēlējis. Tas pats ir ar "Audu" – tās vienmēr ir manas mājas, lai arī kādā klubā es būtu spēlējis. Skaidrs, ka šo karjeras apli esmu noslēdzis tur, kur to sāku. Ir daudz cilvēku, kuriem man ir jāpateicas. To es darīšu visas savas dzīves laikā tiem, kuri ir palīdzējuši piepildīt manu sapni – spēlēt futbolu," bilda LFF prezidents.

Simboliski, ka sestdienas spēlē "Audas" rindās spēlēja trīs brāļi Gorkši - Kaspars, Rihards un Jorens, visiem darbojoties aizsardzībā.

"Īstenībā, šī varētu būt pirmā reize, kad esam visi kopā izgājuši laukumā. Skaidrs, ka bērnībā dzenājām kopā bumbu, bet man ar jaunāko brāli ir diezgan liela vecuma starpība – desmit gadi. Līdz ar to kārtīga spēlēšana nesanāca. Šī bija pirmā reize mums kopā laukumā," atzina vecākais no brāļiem Gorkšiem.

Viņš arī atklāja, ka pirms spēles nav bijis īsts scenārijs, cik ilgu laiku pavadīs laukumā.

"Kārtīga scenārija šai atvadu spēlei nebija. Pirms spēles treneris prasīja, cik es izturēšot, bet atbildēju, ka skatīšos pats un lai viņš arī to dara – vai es neizdaru pārāk daudz slikta. Kā jau es teicu – man par šo rezultātu zināmā mērā ir jāatvainojas. Komandai pēc pāris labām spēlēm pārliecības līmenis bija stipri augstāks, nekā viņi to šodien demonstrēja. Domāju, ka šī fantastiskā atmosfēra, kas tika radīta man, viņus mazliet izsita no ritma," sprieda Gorkšs.

Savukārt runājot par savu futbolista karjeru viņš nespēja izcelt kādu konkrētu spēli.

"Nevarētu teikt, ka manā karjerā tikai viena spēle būtu bijusi pati īpašākā. Vairākas tādas ir bijušas. Atceros pirmo maču izlases sastāvā, uzvelkot kapteiņa apsēju, atminos arī spēli, kad guvu vārtus pret Dāniju un tieši iepriekšējā dienā man bija piedzimis dēls. Protams, arī spēle, kurā mēs tikām uz Anglijas premjerlīgu un arī debijas mačs šajā turnīrā. Ļoti daudz skaistu atmiņu. Ja mēs par šo tagad sāktu runāt, mēs to varētu darīt divas diennaktis. Tāpat šodien es satiku savu pirmo kapteini, kurš mani veda laukumā un kuru atceros kā lielu līderi. Viņš vienmēr bija kā piemērs. Tādam kapteinim es būtu gatavs iet līdz uz jebkuras kraujas malu. Futbols man ir devis fantastiskas emocijas, esmu saticis fantastiskus cilvēkus. Esmu savu dzīvi iepazinis tieši caur futbolu," emocināli sacīja Gorkšs, uzsverot, ka vairs nedomā doties laukumā oficiālās spēlēs, bet futbolu uzspēlēs arī turpmāk.

"Ņemot vērā, kā mans ķermenis jūtas šobrīd, tas, ka izdomāju iziet laukumā un kārtīgi uzspēlēt pret tādiem jauniem entuziasma pilniem džekiem, kādi ir daugavpilieši, saprotu, ka tā laikam ir kļūda. Tajā pašā laikā futbola laukumam piemīt maģija – kad nonāc tā malā, uzreiz gribi dauzīt bumbu. Es savā tagadējā amatā varu izmantot lietas tieši no profesionālā futbolista karjeras puses, bet vēlmi paspārdīt bumbu kopā ar ģimeni vai draugiem, no manis neviens neizdabūs ne ar vienu mietu," uzsvēra Gorkšs.


Tieši "Audā" Gorkšs uzsāka savu futbolista karjeru, pēc tam to sekmīgi turpinot spēcīgos Latvijas un ārzemju klubos.

Futbolista karjeru Gorkšs noslēdza pērn Latvijas kluba "Riga" rindās, bet vēl sezonu iepriekš pārstāvēja "Liepāja"/"Mogo" komandu. Tāpat viņš ilgstoši spēlēja ārzemēs, 2002.gadā pievienojoties Zviedrijas vienībai "Osters", kā arī pārstāvot šīs valsts klubu "Assyriska". Pēc Zviedrijas viņš 2005. un 2006.gadā bija Latvijas klubā "Ventspils", bet tad pārcēlās uz Angliju, pārstāvot "Blackpool", Londonas "Queens Par Rangers", "Reading", Volverhemptonas "Wanderers" un Kolčesteras "United" komandas. Pēcāk Gorkšs spēlēja arī Grieķijas un Čehijas klubos.

Latvijas izlases sastāvā Gorkšs kopumā aizvadīja 89 spēles un guva piecus vārtus. Viņš valstsvienībā spēlēja no 2005. līdz 2017.gadam, kopš 2008.gada būdams ilggadējs izlases kapteinis.

Par LFF prezidentu Gorkšs kļuva šī gada pavasarī.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024