Menu
 

Paralimpietis Snikus sacensībās Beļģijā izcīna trīs uzvaras

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus, startējot ar zirgu "King Of The Dance", aizvadītajā nedēļas nogalē Beļģijā izcīnīja trīs uzvaras Varegemas CPEDI 3* kategorijas sacensībās.

Vispirms piektdien testa sacensībās iejādē Snikus ar rezultātu 77,321% bija pirmais savā grupā un arī uzrādīja labāko sniegumu starp visiem sacensību dalībniekiem. 

Debiju augsta līmeņa starptautiskās sacensībās piedzīvoja Latvijas jaunā paralimpiete Alise Muižniece, kura, startējot ar zirgu "Londay Light", sakrāja rezultātu 59,475%.

Sestdien individuālajā programmā iejādē Snikum 80,357% rezultāts un vēl viena pirmā vieta kā grupā, tā arī visu sportistu vērtējumā. Muižniece ieguva rezultātu 59,927% un simpātiju balvu kā sacensību jaunākā dalībniece.

Savukārt svētdien brīvās izvēles programmā Snikus guva rezultātu 81,723% un vēlreiz bija pirmais savā grupā, kā arī uzrādīja otro rezultātu starp visiem sportistiem.

Snikus jau kvalificējies 2021.gada Tokijas paralimpisko spēļu sacensībām. Snikus 2012.gada Londonas paralimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu, bet četrus gadus vēlāk Riodežaneiro viņš bija piektajā pozīcijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.