Menu
 

Ķekavas florbolistiem par uzvaru trīs punkti, Ķekavas florbolistēm – divi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Ķekavas Bulldogs" Foto - "Ķekavas Bulldogs"

Uzvaras mājas spēlēs Latvijas florbola virslīgas čempionātā izcīnījušas divas Ķekavas komandas. Vīru “Ķekava” pārliecinoši pieveica Bauskas florbolistus, bet dāmu “FK Ķekava” otro spēli pēc kārtas tika pie panākuma pagarinājumā.

Svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā piektdien vakarā guva “Ķekavas” vīru vienība. Savā laukumā uzņemot vienus no pastarīšiem Bauskas florbolistus, jau pēc nospēlētām sešām minūtēm rezultāts bija 3:0 ķekaviešu labā. Līdz nākamajam panākumam nācās kādu brīdi pagaidīt, taču laukuma saimnieku pārākums nekādas šaubas neradīja.

Pilnai laimei pietrūka “sausās” spēles “Ķekavas” vārtsargam Akselam Imbovicam, jo divas minutes līdz pamatlaika beigām baušķeniekiem izdevās gūt goda vārtus – 10:1. Pa diviem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei mačā nopelnīja Edžus Bunka, Gints Klēģers un Kārlis Degins.

Uzvara un trīs punkti Ķekavas florbolistiem virslīgas turnīra tabulā pirms nedēļas nogalē gaidāmajām spēlēm ļāvusi pakāpties uz ceturto vietu – 30 punkti 17 spēlēs. Priekšā ir Cēsu “Lekrings” (42 p. 16 sp.), “Valmiera” (40 p. 19 sp.) un “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” (35 p. 15 p.), bet ķekaviešiem seko Kocēnu “Rubene” (30 p. 18 sp.) un “Irlava/Avant” (28 p. 18 sp.). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies astoņas labākās komandas.

“FK Ķekava” dāmu komandai otro spēli pēc kārtas uzvaras izcīnīšanai bija nepieciešams papildlaiks. Mačā pret “Līgatni” pretinieces divreiz izvirzījās vadībā, un divreiz ķekavietes spēja atspēlēties. Tieši tāpat kā iepriekšējā mačā pret “Lekringu”, uzvaras vārtu autore pagarinājumā bija Paula Metāla – 3:2. Vārtus uzvarētāju labā iemeta arī Viktorija Kuročkina un Kristiāna Elizabete Krūmiņa, bet Katrīna Kate Fībiga asistēja visu trīs golu gūšanā.

Dāmu virslīgas tabulas pārliecinošas līderes ir “Rubenes” florbolistes, kuras ar 39 punktiem 13 spēlēs jau garantējušas pirmo vietu pamatturnīrā un automātisku vietu pusfinālā. Cīņā par otro ceļazīmi pēc aizvadītām 12 spēlēm “Ķekavas Bulldogs/NND” ir 28 punkti, bet “FK Ķekava” – 25 punkti. Abām Ķekavas komandām atlicis aizvadīt pa diviem mačiem, turklāt viens no tiem – pēdējais pamatturnīrā 11.maijā – būs savstarpējais.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.