Menu
 

Latvijas regbija-7 izlase Eiropas Trofejas divīzijas čempionāta posmā ieņem desmito vietu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - rugbyeurope.eu Foto - rugbyeurope.eu

Latvijas regbija-7 valstsvienība ierindojusies desmitajā vietā 12 izlašu konkurencē nedēļas nogalē Horvātijā notikušajā Eiropas Trofejas divīzijas čempionātā un līdz ar to saglabājusi vietu šajā grupā, ko nākas pamest divām vājākajām komandām.

Apakšgrupas turnīrā Latvijas regbisti vispirms piekāpās mājiniekiem horvātiem 7:31. Vienīgo piezemējumu veica Valmieras kluba “Fēnikss” pārstāvis Dāvis Bajārs, bet Juris Iesalnieks no “Ķekava/Miesnieki” kluba precīzi sita realizācijas sitienu. Otrajā kārtā latvieši “sausā” piekāpās beļģiem 0:24.

Grupas pēdējā cīņā ar 24:0 tika pieveikti Ungārijas regbisti. Pa vienam piezemējumam “Ķekava/Miesnieki” regbistiem Laurim Dūzelim, Elmāram Šefanovskim un Ivaram Eglim, kā arī D.Bajāram, bet Šefanovskism vēl arī realizācijas sitiens. Tabulā Latvijas izlase ierindojās trešajā vietā, taču papildrādītājos zaudēja abu pārējo grupu trešo vietu ieguvējiem (Zviedrijai un Luksemburgai) un ceturtdaļfinālā neiekļuva.

Turnīrā par 9.vietu un palikšanu Trofejas divīzijā Kristapa Andersona  trenētie Latvijas regbisti pirmajā spēlē ar 12:7 pārspēja Turciju un mērķi saglabāt vietu pēc reitinga otrajā spēcīgākajā Eiropas čempionāta divīzijā nosargāja. Ar piezemējumiem izcēlās Šefanovskis un Bajārs bet precīzu realizācijas sitienu veica Juris Iesalnieks. Savukārt turnīra pēdējā spēlē par 9.vietu ungāriem izdevās revanšēties – 7:17. Piezemējumu mačā pret Ungārijas izlasi veica Lauris Dūzelis, bet realizācijas sitienu precīzi izpildīja Matīss Zicāns.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases sastāvā bija iekļauti Ķekavas kluba “Miesnieki” regbisti Emīls Balodis (komandas kapteinis), Toms Asejevs, Andrejs Mantinieks, Elmārs Šefanovskis, Lauris Dūzelis, Ivars Eglis, Juris Iesalnieks un Aigars Šilo, Garkalnes “Livonia” kluba spēlētājs Reinis Pepa, kā arī Matīss Zicāns, Ričards Iesalnieks (abi “Eži”) un Dāvis Bajārs (Valmieras “Fēnikss”).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.