Menu
 

Airisa Penele no Jaunmārupes kļuvusi par Latvijas čempioni iejādē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Airisa Penele no Jaunmārupes kļuvusi par Latvijas čempioni iejādē Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā “Kleisti” aizvadīts Latvijas čempionāts iejādē. Par čempioni pieaugušo konkurencē kļuva Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF no Jaunmārupes zemnieku saimniecības “Lielceri”.

LR Nacionālā čempiona titulu pieaugušajiem izcīnīja pēc kopvērtējuma rezultātiem “Lielajā balvā” un “Grand Prix” brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā. Abās dienās sasniedzot labākos rezultātus, uzvaru izcīnīja Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF (z/s “Lielceri”). Otrajā vietā Terēze Rozenberga ar Kivi (JSK “Mežstrazdiņi”) un trešajā vietā Agnese Kukaine ar Londy Light (Jaunmārupes jātnieku sporta klubs “Temperaments”).

“Izcīnīju uzvaru, varu priecāties, bet es vienmēr vēlos, lai sniegums būtu labāks. Allaž domāju, kā strādāt jau rīt, ko uzlabot līdz nākamajām sacensībām. Citi saka – ģimenes tradīcijas, veiksme, bet man tas ir pacietīgs darbs un sistemātiski treniņi,” LJF Preses dienestam pauda Latvijas čempione iejādē Airisa Penele.

“Zirgam šī ir pirmā sacensību sezona “Grand Prix” līmenī, tāpēc esmu gandarīta par to, kā darbs līdz šim veicies. Paldies manai trenerītei – meitai Sabīnei. Šosezon vairs nozīmīgi starti nav paredzēti, jo zirga sagatavotību nedrīkst forsēt, – vispirms tas jāpadara spēcīgāks, un tad varam turpināt iejādes elementu pilnveidošanu un palielināt slodzi, startējot sacensībās.”

Pierīgas jātnieku klubu pārstāvji Latvijas čempionātā ieguva vēl divas godalgotas vietas – jauno jātnieku (līdz 21 g.v.) konkurencē otrā bija Elza Alma Graumane ar Leipo no z/s “Lielceri”, bet bērnu grupā (2003./06. g.dz.) trešajā vietā ierindojās Elīna Rubene ar Campio Mar no Mārupes novada z/s “Tīraines staļļi”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.