Logo
Drukāt šo lapu

Turpmāk Ķekavas novada sporta spēles un citus pasākumus varēs skatīties internetā

Turpmāk Ķekavas novada sporta spēles un citus pasākumus varēs skatīties internetā pixabay.com

Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra šī gada augustā ir īstenojusi Lauku atbalsta dienesta projektu “Programmatūras un iekārtu iegāde sporta spēļu automatizētai filmēšanas un translēšanas nodrošināšanai Ķekavas novadā”. Projekta īstenošanas kopējās izmaksas ir 8500,00 EUR, no kurām Eiropas Savienības līdzfinansējums ir 4500,00 EUR.

Projekta īstenošanas rezultātā ir iegādāts automatizētu sporta spēļu, veselības veicināšanas un citu sabiedriski nozīmīgu pasākumu filmēšanas un interneta translēšanas risinājums, ar kura palīdzību Ķekavas novada sporta klubiem un citām ieinteresētajām pusēm būs iespēja realizēt kvalitatīvāku treniņu procesu filmēto materiālu, izmantojot to spēļu analīzei, kā arī popularizēt konkrēto sporta veidu, veselības veicināšanas pasākumus un fiziskās aktivitātes novada iedzīvotāju vidū, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Šī risinājuma piegādātājs un izstrādātājs ir SIA "Playgineering", kas Latvijā ir vienīgais, bet visā pasaulē viens no atzītākajiem automatizēto sporta spēļu automatizētas translēšanas pakalpojuma sniedzējiem. 

Plānots, ka gadā pēc projekta ieviešanas tiks nodrošināta dažādu novada sporta klubu spēļu (basketbols, florbols, futbols u.c.), veselības veicināšanas un citu sabiedriski nozīmīgu pasākumu filmēšana un translēšana internetā – Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūras esošajos interneta resursos. Turpmāk novada iedzīvotāji neklātienē varēs sekot līdzi sporta un veselības veicināšanas norisēm, un, iespējams, daļa iedzīvotāju no pasīviem vērotājiem kļūs par vietējā mēroga sporta un veselības veicināšanas norišu aktīviem dalībniekiem, norāda pašvaldībā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024