Menu
 

Foto: Aparjodam uzvara, Šiciem trešā vieta Pasaules kausa trešajā posmā Sočos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Pirmo uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmos sestdien Soču trasē Krievijā izcīnījis Saulkrastu kamaniņu braucējs Kristers Aparjods. Siguldieši Andris un Juris Šici ieguva trešo vietu sacensībās divnieku ekipāžām, taču vismaz uz dienu zaudēja kopvērtējuma līderu dzelteno kreklu. Iepaidīgu medaļu ražu junioru Pasaules kausa pirmajās sacensībās ievākuši arī Latvijas jaunie kamaniņu braucēji.

Pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja trešo labāko rezultātu, bet otrajā viņi bija ceturtie ātrākie. Abos braucienos labākie bija mājinieki Andrejs Bogdanovs un Jurijs Prohorovs no Krievijas, kuriem siguldieši summā zaudēja 0,179 sekundes. Otro vietu ieņēma Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas (+0,134 s).

16.vietā ierindojās ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri līdz ar to nekvalificējās svētdien paredzētajām Sprinta kausa sacensībām. Pirmajā braucienā viņiem 17.rezultāts, otrajā – 13., summā viņi no uzvarētājiem Bogdanova/Prohorova atpalika par 1,424 sekundēm.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīcijas pārņēma Egerts un Benekens (245 punkti). Līdzšinējie līderi Šici noslīdējuši uz otro vietu (240), trešie ir Bogdanovs un Prohorovs (211). Bots un Plūme ar 97 punktiem ir 14.pozīcijā.

Vēlāk sestdien Soču trasē notika individuālās sacensības vīriem. Pirmajā braucienā Kristers Aparjods bija otrs ātrākais, turklāt pārāks par viņu bija tikai Dominiks Fišnallers no Itālijas, kurš sasniedza jaunu trases rekordu (otrajā braucienā to laboja vācieši Felikss Lohs un Johaness Ludvigs). Tikpat stabili saulkrastietis veica arī otro mēģinājumu (vēlreiz otrais laiks), divu braucienu summā izrādījās labākais un tuvāko konkurentu, divu pirmo posmu uzvarētāju un kopvērtējuma līderi J.Ludvigu apsteidza par 0,024 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās D.Fišnallers.

Vietu pirmajā desmitniekā izcīnīja siguldietis Gints Bērziņš, kurš ar 9.un 10.rezultātu braucienos finišēja devītajā pozīcijā 0,564 sekundes aiz komandas biedra. 22.vietu ieņēma Artūrs Dārznieks (+1,189 s) un 25.vietu Riks Kristens Rozītis (+1,270 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā K.Aparjods pakāpies uz ceturto vietu (173 p.) aiz trim Vācijas kamaniņu braucējiem J.Ludviga (285), F.Loha (220) un Maksa Langenhana (176). G.Bērziņš ir 11.vietā (106 p.).

Svētdien Sočos startēs dāmas un notiks arī sezonas pirmās Sprinta kausa sacensības.

Tikmēr ļoti sekmīgi Laplaņas trasē Francijā junioru Pasaules kausa izcīņas pirmās sacensības aizvadījuši Latvijas junioru un jauniešu izlases sportisti. Triju dienu laikā Latvijas jaunie kamaniņu braucēji izcīnīja deviņas godalgas.

Martai Robežniecei (Ropaži) un Kitijai Bogdanovai (Ulbroka) sacensībās divniekos jaunietēm divas pirmās vietas. Jauniešu konkurencē Selīna Zvilna no Ropažiem pirmajās sacensībās izcīnīja uzvaru, bet dienu vēlāk bija otrā. Viena pirmā un viena otrā vieta arī Eduardam Ševicam-Mikeļševicam (Garkalne) un Lūkasam Krastam (Alūksne) divnieku sacensībās junioriem.

Divvietīgo ekipāžu jauniešu konkurencē Raimonds Baltgalvis/Krišjānis Brūns izcīnīja otro vietu, bet juniorēm pie bronzas tika Anda Upīte /Sanija Ozoliņa. Visbeidzot komandu stafetē Latvijas kamaniņu braucēji izcīnījas trešo vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.