Logo
Drukāt šo lapu

Latvijas jaunie sportisti gatavi cīņām III jaunatnes olimpiskajās spēlēs Buenosairesā

Latvijas jaunie sportisti gatavi cīņām III jaunatnes olimpiskajās spēlēs Buenosairesā Foto: Juris Bērziņš-Soms

III jaunatnes olimpiskās spēles norisināsies Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā, kur savu sportisko meistarību pārbaudīs spēcīgākie un talantīgākie jaunie sportisti vecumā līdz 18 gadiem no visas pasaules. Latvijas delegācijas sastāvā ir iekļauti 19 talantīgākie jaunie sportisti, kuri piedalīsies 9 sporta veidu 10 disciplīnās.

13. septembrī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsponsora “Latvijas Mobilā telefona” (LMT) biznesa klientu centrā “Ģertrūde” norisinājās Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas “Buenosairesa 2018” prezentācijas pasākums, kura laikā jaunieši cits ar citu iepazinās, uzzināja praktisku informāciju, kas būs jāņem vērā olimpisko spēļu laikā, noklausījās semināru par dopingu un kontroles procedūrām, kā arī uzzināja Latvijas delegācijas karognesēju olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, informē LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

No LMT prezidenta Jura Bindes rokām pasniegto Latvijas karogu delegācijas vadītājs Andris Lupiks pasniedza Eiropas junioru čempionāta sudraba medaļniekam 50 m brasā Didzim Rudavam, kurš būs Latvijas komandas karognesējs III jaunatnes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. “Novēlu visiem Latvijas jaunajiem sportistiem sasniegt savas karjeras augstākos sasniegumus, izbaudīt olimpisko gaisotni un mājās atgriezties motivētiem turpināt iesākto,” tā pēc karognesēja nosaukšanas atzina delegācijas vadītājs Andris Lupiks.

“Šīs spēles jaunos sportistus ieved olimpiskajā saimē, un viņiem ir iespēja sajust olimpisko gaisotni,” pirms sportistu došanās ceļā teica LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. “Konkurence olimpiskajās spēlēs būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem jaunajiem talantiem ir jāatceras, ka šī ir vienreizīga iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt, kā arī viņi pārstāv visu Latviju.”

Latviju oktobrī Buenosairesā gaidāmajās III jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 19 sportisti, kuri piedalīsies deviņu sporta veidu desmit disciplīnās, vēsta M. Mālmeisters.

3x3 basketbola komandas sastāvā būs Jānis Kāposts, Reinis Krūmiņš, Niks Salenieks un Aivars Dambis. BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Airisa Elizabete Galiņa un Edvards Glāzers, bet BMX frīstaila disciplīnā startēs Patriks Vīksna. Ielu dejās jeb breakdance piedalīsies Anastasija Solovjova.

Vislielākā pārstāvniecība individuālajos sporta veidos būs peldēšanā, kur spēkosies Didzis Rudavs, Jānis Vitauts Siliņš, Ieva Maļuka un Arina Baikova, bet vieglatlētikā uz starta izies Patrīcija Cīrule, Elīza Marija Kraule un Nora Ķigure. Vēl Buenosairesā startēs tenisiste Daniela Vismane, šāvējs Rihards Zorge, svarcēlāja Daniela Ivanova un vingrotājs Oļegs Ivanovs.

III jaunatnes olimpiskās spēles Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā norisināsies no 6. līdz 18. oktobrim, informē LOK preses sekretārs. Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot Jaunatnes olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

I jaunatnes olimpiskās spēles notika pirms astoņiem gadiem, kad Singapūrā 11 sportisti Latvijai atnesa vienu medaļu – šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs, savukārt pirms četriem gadiem – II jaunatnes olimpiskajās spēlēs Naņdzjinā (Ķīna) – Latvija bija pārstāvēta ar 13 jaunajiem atlētiem un mājās tika pārvestas trīs bronzas godalgas. Augstos panākumus sasniedza svarcēlāja Rebeka Koha, šāvēja Agate Rašmane un tenisiste Aļona Ostapenko, norāda M. Mālmeisters.

Plašāka informācija par III jaunatnes olimpiskajām spēlēm pieejama mājaslapā www.buenosaires2018.com.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024