Logo
Drukāt šo lapu

Foto: "Jauno jātnieku skola" noslēdz 2018. gada sacensību sezonu

Foto: "Jauno jātnieku skola" noslēdz 2018. gada sacensību sezonu Foto: Sintija Ermansone

15. un 16. septembrī “Jauno jātnieku skolas” sporta kompleksā bija dubultsvētki: noslēdzās “Jauno jātnieku skolas” turnīra 3. posms, ar kuru beidzās šī gada aktīvā sacensību sezona un kurā tika noskaidrots 2018. gada jātnieks, kas dosies ceļojumā ar “Vanilla Travel” uz Madridi; otrs nozīmīgs notikums – “Jauno jātnieku skolas” sporta centrā notika jaunā staļļa atklāšana, informē “Jauno jātnieku skolas” mediju pārstāve Inga Zālīte.

“Jauno jātnieku skolas” turnīra trīs posmos 2018. gada sezonas ietvaros sportisti krāja punktus piecās konkurencēs. Poniju klasē un ceļojumu uz Vīnes “Spāņu jāšanas skolu”, kas ir vienīgā pasaulē, kur turpina kultivēt klasiskās jāšanas renesanses tradīcijas, saņēma Marta Vildava ar Milky Way no JSK "Princis". “Jauno jātnieku skolas” kausu 2018. gadā vecumā līdz 16 gadiem ieguva Tīna Dreimane no JJSK "Meždruvas 1", bet kausu jaunzirgu konkurencē – Guntars Siliņš ar zirgu Izaku no "Mežstrazdiņiem".

Jātnieku konkurencē vecumā līdz 25 gadiem 1. vietu kopvērtējumā ieguva Elīna Kalniņa no JS "Valmiermuiža", savukārt “Jauno jātnieku skolas” turnīra galvenā balva – “Labākais jātnieks 2018. gada sezonā” – šogad aizceļoja uz Igauniju līdzi Annikai Veerpalu (RK “Noo”), kura pārvarēja 135 cm augstumu, vēsta I. Zālīte.

“Kopumā 2018. gada sezonu vērtēju veiksmīgi, it īpaši pēdējo posmu, kurā bija pārsteidzoši daudz dalībnieku. Domāju, ka iemesls tam ir, ka jātnieki novērtē mūs un sporta kompleksa infrastruktūru, kuru katru gadu pilnveidojam, – .. atvērām jaunu stalli papildus jau esošajiem,” stāsta “Jauno jātnieku skolas” valdes locekle Elīna Dzenuško. “Ņemot vērā lielo dalībnieku interesi par mačiem, iespējams, nākamgad būs jāmaina sacensību koncepts un jāorganizē sacensības trīs dienu garumā – par to vēstīsim pirms sezonas sākuma. Bet vispirms plānojam tikties ar visiem ziemā jaunajā slēgtajā manēžā.”

Savukārt sacensību maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons norāda: “Salikt kopā tik dažādus maršrutus un tos uzbūvēt katram sagatavotības līmenim, lai ikvienam dalībniekam būtu interesanti un tajā paša laikā nesagādātu grūtības, man ir izaicinošs darbs. [..] Šajā posmā katrai kategorijai tika veidoti sarežģītāki maršruti, bet vienlaikus, lai tā būtu ne tikai mācībstunda, bet arī prieks. Līdz Eiropas līmenim Latvijas sportistiem vēl ir kur augt meistarībā, lai varētu pārstāvēt valsti Eiropas un pasaules mērogā, bet iepriecina, ka jaunā paaudze aug un trenējas.”

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024