Menu
 

Pierīgas sporta spēļu komandām raiba nedēļas nogale

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Ķekavas Bulldogs" Foto - "Ķekavas Bulldogs"

Nedēļas nogalē startējušo Pekinas ziemas olimpisko spēļu ēnā tupinās Latvijas čempionāti sporta spēlēs ar Pierīgas komandu piedalīšanos. Brīvdienās kārtējās spēles aizvadīja volejbolistes, handbolisti, futbolisti un florbolisti no teju visiem Pierīgas novadiem.

Nacionālās līgas turnīrā volejbolā dāmām Mārupes sporta centra komanda savā laukumā svētdien uzņēma Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknes. Mājinieces bija pārākas pirmā seta galotnē, taču piedzīvoja zaudējumus nākamajos trijos setos un līdz ar to visā mačā – 1:3 (25:23, 14:25, 20:25, 23:25). Mārupietēm visvairāk punktu nopelnīja Marta Ozoliņa (23) un Ilona Cehanoviča (10).

Turnīra tabulā Mārupes komanda ar trim uzvarām astoņās spēlēs un septiņiem punktiem četru komandu konkurencē ieņem trešo vietu. Latvijas Universitātei ir 15 punkti (5-1), MSĢ 13 punkti (4-3) un volejbola klubam “Gulbene” 7 punkti (2-5).

Murjāņos sestdien viesojās Ulbrokas sporta kluba handbolisti, kuri aizvadīja virslīgas čempionāta spēli pret Latvijas jaunatnes izlasi. Pirmā puslaika beigās panākto četru vārtu pārsvaru (14:10)  viesi pazaudēja un vienubrīd pat nonāca zaudētājos (22:23). Tomēr otrā puslaika otrajā puslaikā veica nelielu izrāvienu 4:1 un nosargāja dažu vārtu pārsvaru līdz beigām – 30:28. Andris Lazda ulbrokiešiem guva astoņus un Artis Grunde piecus vārtus.

Virslīgas turnīra tabulā Ulbrokas handbolisti panākuši devītajā vietā esošos salaspiliešus – abām Pierīgas komandām nu ir pa trim uzvarām un sešiem punktiem 11 spēlēs. Tikpat punktu, bet viena spēle rezervē ir handbola klubam “Ogre”, kas atrodas astotajā pozīcijā.

“Optibet” telpu futbola līgā sestdien spēkiem mērojās abas Salaspils komandas – TFK “Salaspils” un SK “Kengaroos”. Atbilstoši sezonas rangam ar 6:2 pārāki bija “Salaspils” futbolisti, kuru labā divus vārtus guva Igors Lapkovskis un pa vieniem – Grigorijs Stepaņuks, Niks Niklāvs Škaunacis, Oļegs Peņkovskis un Kārlis Līcis. “Kengaroos” rindās precīzi bija Ruslans Medvedins un Sergejs Momots.

TFK “Salaspils” desmit komandu konkurencē ar 27 punktiem 16 mačos ieņem piekto vietu, bet “Kengaroos” ar 4 punktiem 14 spēlēs ir pēdējā desmitajā vietā.

Visplašākā pārstāvniecība Pierīgai ir Latvijas florbola čempionātā, kur vairākās līgās noslēgumam tuvojas pirmā posma turnīri. Divus virslīgas mačus divu dienu laikā aizvadīja Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbola kluba “SĀC” spēlētāji. Sestdien viņi sīvā cīņā Liepājā ar 4:3 pārspēja “Kuršus” (Kristeram Orlovam divi gūti vārti), bet svētdien Ādažos kapitulēja “Valmieras” florbolistiem 5:14 (Krisam Saldatenokam un Dēvidam Osītim 2+0).

Ar 21 punktu 18 spēlēs “SĀC” virslīgas turnīra tabulā ieņem astoto vietu – pēdējo, kas garantē vietu izslēgšanas turnīrā. Pirmajās trijās vietās ir “Lekrings” (41 p. 17 sp.), Kocēnu “Rubene” (39 p. 18 sp.) un “Ķekava” (35 p. 17 sp.), sestajā vietā ir “Oxdog Ulbroka LU” (27 p. 17 sp.).

Zaudējumu sēriju nespēj pārtraukt “SĀC” kluba pirmās līgas komanda, kas izbraukuma spēlē pret FK “Madona” izšķērdēja četru vārtu pārsvaru un piekāpās pagarinājumā 5:6 (Kristeram Januševskim 2+1, Ralfam Celmiņam 2+0). Austrumu grupā “SĀC” ir pēdējā devītajā vietā (6 punkti 15 spēlēs).

Zaudējumu papildlaikā piedzīvoja arī Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti Latvijas otrās līgas turnīrā – 4:5 viesos pret Rezeknes BJSS komandu (Jānim Levanovičam 2+0). Austrumu grupas tabulā “koijoti” ir trešajā vietā (28 p. 16 sp.), viņiem pirmajā posmā atlikušas vēl divas spēles.

Vispriecīgākās nedēļas nogalē noteikti bija “Ķekavas Bulldogs/NND” kluba florbolistes, kuras divu dienu laikā izcinīja divas pārliecinošas uzvaras, kas viņam praktiski garantē vietu otrā posma turnīrā, kurā piedalīsies četras labākās vienības. Sestdien, Ingai Jermacānei gūstot sešus vārtus, viņas ar 7:2 apspēlēja Cēsu “Lekringu”, bet svētdien ar 19:0 sagrāva pastarītes “Irlava/Tukums-Slampe” florbolistes (Elīnai Dīcei 5+4, Annai Mūrniecei 4+6, Dārtai Derupai 3+2, Elizabetei Ozoliņai 3+0).

Turnīra tabulā “buldodzes” dala 2.-3.vietu ar novadniecēm “FK Ķekava” florbolistēm (pa 26 p. 13 sp.), pārliecinoša līdere ir Kocēnu “Rubene” (42 p. 14 sp.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.