Menu
 

Foto: Bots/Plūme un Šici Pekinā paliek uzreiz aiz olimpiskajiem medaļniekiem (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Olimpisko spēļu debitanti Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem izcīnīja ceturto un pieredzējušie siguldieši Andris un Juris Šici – piekto vietu Pekinas ziemas olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensībās divnieku ekipāžām trešdien Jaņcjinas trasē Ķīnā.

Pirmajā braucienā Bots un Plūme sasniedza piekto rezultātu, bet brāļi Šici, kuriem šīs ir jau piektās spēles, – sesto. Pirmās divas pozīcijas ieņēma abas labākās Vācijas ekipāžas, kurām sekoja austrieši un itālieši. No līderiem Tobiasa Vendla un Tobiasa Arlta Latvijas divniekus šķīra attiecīgi 0,373 un 0,448 sekundes.

Otrajā braucienā Šici bija mazliet ātrāki par tautiešiem (attiecīgi ceturtais un piektais rezultāts), tomēr summā viņus neapsteidza. Toties kļūdījas Emanuels Rīders un Simons Kaincvaldners no Itālijas, kuri atkrita uz sesto pozīciju un ļāva abiem latviešu divniekiem pakāpties par vienu pozīciju.

Trešo zelta medaļu Vācijai kamaniņu sportā Pekinā izcīnīja Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri bija labākie abos braucienos. Arī sudraba medaļa Vācijas duetam Tonijs Egerts un Saša Benekens (0,099 sekundes aiz čempioniem), bet bronzas medaļu izcīnīja trešdienas jubilārs (28 gadi) Tomass Štoi kopā ar Lorencu Kolleru no Austrijas (+0,511 s).

Bots un Plūme olimpiskajiem čempioniem summā zaudēja 0,865 sekundes, bet brāļi Šici – 0,883 sekundes. Sacensības piedalījās 17 divnieku ekipāžas.

“Brāļiem piektā vieta – mēs paši to negaidījām. Pirmo braucienu tiešām viņi nobrauca labi, nebija nekādas lielas kļūdas. Jāaizbrauc uz olimpisko ciematu, jāizanalizē sacensību ieraksti un viss jāpārdomā. Mēs paši nesaprotam, kur rezultāts palika, jo gan fiziski, gan visādi citādi brāļi jutās labi. Starts arī bija labāks nekā treniņbraucienos, it īpaši pirmajā braucienā. Likās, ka visam vajadzēja būt,” pēc sacensību beigām sprieda Šicu treneris Daniels Fogelis.

“Otrais brauciens bija diezgan labs, ja neskaita mazo kļūdu pēc 13.virāžas, kur kāda desmitdaļa, pusotra tika pazaudēta. Kopā ar brāļiem aprunāsimies. Protams, ka mūsu mērķis bija  tikai viens – zelta medaļa. Tāds viegls rūgtums iekšā sēž, bet ko darīt… Tāds ir sports! Protams, liels prieks par Botu/Plūmi. Ceturtā vieta viņiem ir ļoti labs sniegums. Tie džeki ir malači!”

Pēdējā iespēja pacīnīties par olimpisko medaļu Latvijas kamaniņu braucējiem būs ceturtdien, kad plkst.15.30 pēc Latvijas laika notiks sacensības stafešu komandām. Pēc tam Jaņcjinas trasē sacentīsies skeletonisti (brāļiem Dukuriem pirmie starti jau naktī uz ceturtdienu) un bobslejisti.

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.