Menu
 

Ķekavas basketbolisti zaudē savās mājās, mārupieši – izbraukumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zaudējumus kārtējās spēlēs piedzīvojuši divi Pierīgas basketbola klubi. BK “Ķekava” Nacionālās basketbola līgas mačā savā laukumā piekāpās Saldus basketbolistiem, bet Mārupes sporta centra komanda – Reģionālās basketbola līgas cīņā viesos Jelgavā pret Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas vienību.

Basketbola klubu “Ķekava” un “Saldus” spēli mājinieki iesāka gluži veiksmīgi (11:4), taču jau dažas minūtes vēlāk nokļuva zaudētājos (15:16) un vadību vairs neatguva. Pavisam neveiksmīga mājiniekiem bija trešā ceturtdaļa, kad piecu minūšu laikā viņi neguva ne punkta, bet pretinieki – septiņpadsmit, nodrošinot izšķirošo pārsvaru (33:56). Beigās ķekaviešiem smags zaudējums 58:83.

Laukuma saimnieku rindās Elvijs Mičulis izcēlās ar 21 punktu un 14 atlēkušajām bumbām, taču viņš bija vienīgais, kurš guva vismaz 10 punktu. NBL Rietumu grupas tabulā BK “Ķekava” ar astoņām uzvarām 15 spēlēs ieņem piekto vietu. BK “Saldus” ar 13 panākumiem 15 mačos ir trešie.

Krietni bēdīgāk RBL turnīrā klājas Mārupes basketbolistiem, kuri tabulā noslīdējuši uz pēdējo 11.vietu (3-10) un riskē palikt ārpus labāko astotnieka, kas cīnīsies izslēgšanas turnīrā.

Mačā ar LLU studentiem mārupieši līdzīgi aizvadīja pirmo ceturtdaļu, taču otrajā ļāva mājiniekiem [anākt 11 punktu pārsvaru (36:47), ko pēc pārtraukuma viņi palielināja līdz 19 punktiem (37:56). Otrā puslaika vidū ar 11:0 izrāvienu viesiem izdevās atjaunot intrigu (60:66), taču viņu ofensīva tika apturēta, un Mārupes basketbolisti piedzīvoja zaudējumu 71:83.

Rezultatīvākie viesu komandas rindās bija Ričards Alekss Survillo (17 p.), Ronalds Ginters un Otis Vārna-Uskalis (pa 13 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.