Menu
 

Ādažu basketbolistiem sestā uzvara, salaspiliešiem 14.zaudējums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Reģionālās basketbola līgas spēlēs piektdien vakarā pie panākuma tika basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”, bet Salaspils sporta skolas komanda piedzīvoja kārtējo neveiksmi.

Ādažu novada vienība viesojās pie vieniem no turnīra pastarīšiem Aizkraukles novada basketbolistiem un jau pirmā puslaika vidū sasniedza 20 punktu pārsvaru (39:19). Turpinājumā spēle izlīdzinājās un rezultāta starpība būtiski nemainījās, taču otrā puslaika vidū laukuma saimnieki strauji sadeldēja deficītu, un septiņas minūtes no viesu pārsvara nekas daudz nebija palicis (80:75). Šajā brīdi ādažnieki atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas un beigās svinēja uzvaru 102:89.

BK “Ādaži/Carnikava” labā Jānis Ābols guva 28 punktus un Rolands Dovgjallo 25 punktus, bet Mārcis Osis savāca 18 punktus, 10 pārķertas piespēles, 8 atlēkušās bumbas un 8 rezultatīvas piespēles. Ar sešām uzvarām 15 spēlēs Pierīgas komanda RBL Austrumu grupas turnīra tabulā saglabā astoto vietu.

Krietni grūtāks uzdevums bija Salaspils sporta skolas komandai, kas tikās ar vienu no līdervienībām BK “Madona”, kura, tāpat kā “Jēkabpils lūši” un BK “Cēsis”, sezonas pirmajās 13 spēlēs bija izcīnījusi 11 uzvaras. Favorītu statusu madonieši aplicināja jau pirmajā ceturtdaļā, kad panāca 19:8 savā labā, bet otrajā pārsvaru palielināja līdz 52:30. Pēc pārtraukuma salaspiliešiem gan izdevās pievilkt līdz mīnus 11 (45:56), taču sekoja straujš laukuma saimnieku izrāviens, un tikai pēdējās minūtēs, kad mājiniekiem laukumā devās rezervisti, 28 punktu starpību Salaspils komanda sadeldēja līdz astoņiem – 75:83.

Viesu labā Kristiāns Pastors guva 13 punktus, Markuss Kaminskis, Kristiāns Armanovs un Valdis Razumovskis – pa 11. Salaspiliešiem Austrumu grupā ir sliktākā bilance (2-14) un niecīgas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.