Menu
 

Siguldā notiks atlase Skeletona akadēmijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis, IBSF Foto - Viesturs Lācis, IBSF

Lai turpinātu pagājušā gadā iesākto skeletona sporta un jauno talantu attīstīšanai, Skeletona akadēmija organizē kārtējo atlasi jauniešiem, kuri vēlas trenēties šajā sporta veidā un sasniegt olimpiskās virsotnes. Dalībnieku atlase notiks 5. martā plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā un tajā, tāpat kā iepriekš, jauniešiem būs jāveic 20 metru skrējiens gaitā un tāllēkšana no vietas, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē.

Uz sportistu atlasēm aicināti arī tie jaunieši, kuri pēc iepriekšējām atlasēm un treneru ieteikumiem uzlabojuši savu rezultātu un ir gatavi atkārtoti cīnīties par vietu skeletona jauno censoņu komandā. Lai pieteiktos atlasēm, Skeletona akadēmijas treneri aicina sūtīt e-pastu uz adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanīt uz tālruņa numuru 28706962.

Pēc atlases rezultātiem labākie kandidāti pievienosies un sastādīs konkurenci esošajiem Skeletona akadēmijas sportistiem, stiprinās fizisko sagatavotību treniņnometnēs, trenēsies uz skeletona starta ieskrējiena estakādē, kā arī iepazīsies ar īstu ledu bobsleja un kamaniņu trasē.

Treneris Ivo Šteinbergs vērš uzmanību uz to, ka pievienošanās Skeletona akadēmijai jauniešiem dos iespēju realizēt savus talantus sportā un cīnīties par iespēju pārstāvēt Latviju skeletonā starptautiskā mērogā. Labākajiem būs iespēja pārstāvēt Latviju 2026. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Itālijā.

Skeletona akadēmijā šobrīd trenējas vairāk nekā 10 skolēni, un treniņu procesā ir piesaistīti bijušie skeletona sportisti, skeletona sporta pamatlicēji Latvijā un sporta veterāni, kā arī esošās komandas cilvēki. Ar jauniešiem strādā Ivo Šteinbergs un Dainis Dukurs, pie fiziskās sagatavotības ir piesaistīti profesionāļi Mihails Arhipovs, kurš šobrīd trenē arī Martinu un Tomasu Dukurus, kā arī Andris Eikens, kurš trenē olimpietes Anastasiju Kravčenoku un Tīnu Graudiņu pludmales volejbolā. Iedvesmu un padomus jaunajiem sportistiem sniedz Martins un Tomass Dukuri.

Jau ziņots, ka Skeletona akadēmija ir Siguldas Sporta skolas interešu izglītības programma, kas ļauj jauniešiem ar talantu skeletona sportā pārstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās visā pasaulē. Labākie skeletonisti no Siguldas Sporta skolas varēs piedalīties 2024. gada Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā un turpināt ceļu uz 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Itālijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.