Menu
 

Ceturtaļfināla sērijās Ķekavas florbolistiem pagaidām neizšķirts, Ulbroka zaudē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - PPB Media, "Ķekavas Bulldogs" Foto - PPB Media, "Ķekavas Bulldogs"

Nedēļas nogalē aizvadītas pirmās divas spēles Latvijas florbola virslīgas ceturtdaļfinala sērijās. “Ķekavas” komandas duelī pret Talsu NSS/”Krauzers” rezultāts ir neizšķirts 1:1, bet “Oxdog Ulbroka LU” florbolisti pirmajos divos mačos pret Kocēnu “Rubeni” piedzīvoja zaudējumus. Sērijas ritēs līdz četrām uzvarām, nākamās divas spēles notiks Pierīgā.

Talsu un Ķekavas klubu pirmajā spēle viesi ķekavieši trīs reizes izvirzījās vadībā ar vienu vārtu pārsvaru, taču mājinieki allaž atspēlējās un pamatlaika pēdējās piecās minūtes guva trīs vārtus – “Ķekavai” zaudējums 3:6. Viesiem ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Klāvs Jansons.

Otrajā spēlē ķekaviešiem lieliska izdevās otrās trešdaļas otrā puse, kad talsenieku vārtos ielidoja četras bumbiņas pēc kārtas, no 1:3 panāca 5:3 un iegūto pārsvaru nosargāja – 7:5 (Klāvam Jansonam 2+3, Gintam Klēģeram 2+2, Markusam Januševskim 2+1).

Kocēnu “Rubenes” un “Oxdog Ulbroka LU” komandas dueļa pirmajā spēlē viesi ulbrokieši atspēlēja divu vārtu deficītu un izvirzījās vadībā (3:2, 4:3), tomēr sešas minūtes līdz pamatlaika beigām ļāva pašreizējiem Latvijas čempioniem panākt izlīdzinājumu un pagarinājumā arī iemest uzvaras vārtus – 4:5 (Artūram Narogam 2+0).

Dienu vēlāk vēl sešas minūtes līdz beigām “Rubenes” pārsvars bija minimāls, bet pamatlaika izskaņā laukuma saimnieki iemeta vēl trīs vārtus – 5:1. Sērijas nākamās divas spēles notiks sestdien un svētdien Ulbrokā.

Virslīgas turnīrā par 9.-12.vietu zaudējumu pusfināla pirmajā spēlē pret “Bausku” piedzīvoja Saulkrastu Ādažu un Carnikavas florbola klubs “SĀC”. Otrajā trešdaļā baušķenieki, kuri pamatturnīrā bija vājākā komanda, iemeta trīs vārtus pēc kārtas un vinnēja spēli 6:2. Otrā spēle sērijā līdz divām uzvarām notiks sestdien Ādažos.

Latvijas pirmās līgas B grupas ceturtdaļfinālā pēc pirmajām divām spēlēm neizšķirts 1:1 ir “Ķekavas Bulldogs” un Latvijas Universitātes/florbola skolas “Masters” sērijā. Pirmajā mačā “buldogi” pirmajā trešdaļā bija vadībā 4:0, taču pamanījās zaudēt 5:8 (Raivo Simsonam, Matīsam Grīnbergam un Ralfam Sirmelim pa 1+1). Svētdien ķekavieši šādas vaļības vairs nepieļāva un revanšējās 9:4 (Raivo Simsonam 3+3, Reinim Melgailim 3+0). Sērija rit līdz trim uzvarām.

Latvijas otrās līgas ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti svētdien savās mājās ar 13:2 sagrāva florbola klubu “Vārme” (Uvim Gravam 2+3, Renāram Liepiņam 2+1, Mārim Onskulim 2+0, Dāvim Mintikam 1+3). Sērija ritēs līdz divām uzvarām.

Ar diviem zaudējumiem Latvijas dāmu virslīgas otro posmu noslēgušās “FK Ķekava” florbolistes. Vispirms viņas savās mājās ar 1:7 piekāpās “Rubene-1” komandai, bet pēc tam novadniecēm “Ķekavas Bulldogs/NND” florbolistēm 3:7, kaut trešās trešdaļas sākumā rezultāts bija tikai 4:3 (Ingai Jermacānei 4+0, Elīnai Štrausai 2+0 – Paulai Metālai 2+0).“Buldodzes” svētdien tikās vēl arī arī ar “Rubenes” pirmo komandu un nespēja apturēt pretinieču 19 uzvaru sēriju – 2:7.

Līdz izslēgšanas turnīram atlicis vēl aizvadīt trīs spēles, un vienīgais nezināmais ir tas, kura komanda finišēs otrajā vietā un līdz ar līdervienību “Rubeni” uzreiz kvalificēsies pusfinālam – “Ķekavas Bulldogs/NND” ir 35 punkti un vien atlikusi spēle, bet “Rubene-1” vienībai – 32 punkti un divas spēles. “FK Ķekava” ierindojas ceturtajā vietā (31 p.) un ceturtdaļfinālā sacentīsies ar piektās vietas ieguvējām “Līgatnes” florbolistēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.