Menu
 

"Ķekavas" basketbolisti ar uzvaru pabeidz pamatturnīru, "Ķekavas Bulldogs" florbolisti ar zaudējumu – sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Ķekavas Bulldogs" Foto - "Ķekavas Bulldogs"

Nacionālajā basketbola līgas regulāro sezonu ar uzvaru otrdien pabeiguši basketbola kluba “Ķekava” spēlētāji. Savukārt Latvijas pirmajā līgā līdz ar zaudējumu ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē sezona beigusies “Ķekavas Bulldogs” kluba florbolistiem.

Ķekavas basketbolistu pēdējais pretinieks NBL Rietumu grupas turnīrā bija rangā zemāk esošais basketbola klubs “Talsi”. Mājinieki ar olimpisko čempionu Nauru Miezi priekšgalā jau pirmās ceturtdaļas vidū bija panākuši desmit punktu pārsvaru (17:7) un apmēram šādu starpību noturēja lielāko daļu pirmā puslaika (bija gan arī tikai 33:30) un arī pēc pārtraukuma. Ceturtajā ceturtdaļā talsenieki no 70:54 vēl spēja panākt 73:67, taču ķekavieši atbildēja ar 12:2 spurtu un aizvadīja spēli līdz uzvarai 90:73.

BK “Ķekava” labā Nauris Miezis guva 38 punktus un Edvards Jašuks 17 punktus. Rietumu grupas turnīra tabulā viņi, visticamāk, finišēs ceturtajā vietā un izslēgšanas turnīrā sacentīsies ar Austrumu grupas piekto labāko komandu.

“Ķekavas Bulldogs” florbolisti pirmdien Latvijas pirmās līgas cetrtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē pret Latvijas Universitātes/florbola skolas “Masters” komandu piedzīvoja zaudējumu 3:4 (Raivo Simsonam 2+1), kas ļāva pretiniekiem izlīdzināt rezultātu sērijā līdz trim uzvarām 2:2.

Jau dienu vēlāk sāncenši Rīgā tikās vēlreiz, lai aizvadīto izšķirošo spēli par vietu pusfinālā. Divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām ķekavieši zaudēja 1:3, tad iemeta otros vārtus, bet 29 sekundes pirms beigām arī trešos. Tomēr vēl pēc 18 sekundēm LU/FS “Masters” florbolisti atguva vadību un vinnēja gan spēli (4:3; Emīlam Vaļukam 1+1), gan sēriju (3:2).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.