Menu
 

Riekstiņš: Valstij nelojāli cilvēki nedrīkst ieņemt amatus Latvijas sporta organizācijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ernests Dinka, Saeima Foto - Ernests Dinka, Saeima

“Valstij nelojāli cilvēki nedrīkst ieņemt amatus Latvijas sporta organizācijās, kuras saņem valsts finansējumu. Nevar sēdēt un neko nedarīt, gaidot kādus likuma grozījumus, jo morāle nav likumā ierakstāms jautājums. Sporta nozares pārstāvjiem pašiem ir aktīvi jārīkojas un jāsaprot, ka šādiem cilvēkiem nav vietas Latvijas sporta organizācijās,” otrdien, 22.martā, sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš pēc sēdes, kurā deputāti ar nozares pārstāvjiem pārsprieda Latvijas sporta organizāciju rīcību pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Kā informē Saeimas Preses dienestā, deputāti pārrunāja arī izskatīšanai Saeimā nodotos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās.

“Aicinu Latvijas Olimpisko komiteju un sporta federācijas nekavēties un teikt saviem biedriem, ka vairs netolerēsim valstij nelojālus izgājienus,” sacīja S.Riekstiņš, uzsverot, ka Sporta apakškomisija kopā ar nozares pārstāvjiem pārrunās, ko vēl būtu nepieciešams iekļaut likumā.

22.martā Sporta apakškomisijā Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers un Latvijas Sporta federāciju padomes valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis informēja par līdz šim paveikto. Kā atzīmēja S.Riekstiņš, Sporta apakškomisija plāno tuvāko nedēļu laikā atgriezties pie šī jautājuma, pārrunājot turpmākos nepieciešamos soļus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.