Menu
 

Latvijas regbisti sezonas atklāšanas spēlē Baldonē pieveic Luksemburgu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ltv.lsm.lv Foto - ltv.lsm.lv

Latvijas regbija valstsvienība sestdien Baldonē Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas pirmajā mačā ar 32:9 pārspēja Luksemburgas izlasi. Vairums Latvijas regbistu pārstāv Ķekavas klubu “Miesnieki” un valsts čempionvienību “Garkalne/Livonia”.

Regbija sezonas atklāšanas spēle Baldones stadionā aizritēja ar ievērojamu mājinieku pārsvaru, ko bieži gan traucēja realizēt tehniskas kļūdas. Jau 3.minūtē Luksemburgas regbisti ar realizētu soda sitienu izvirzījās vadībā (0:3) un bija priekšā cīņas pirmo pusstundu, kad pēc grupu cīņas piezemējumu veica Toms Asējevs no “Miesniekiem” un vēl divus punktus ar realizācijas sitienu pievienoja Toms Davidsons (7:3). Tomēr puslaika izskaņā viesi atbildēja ar vēl diviem precīziem soda sitieniem un atguva vadību (7:9).

15 minūtes pēc otrā puslaika sākuma pēc gara skrējiena bumbu pretinieku ieskaites laukumā ienesa Latvijas valstsvienības kapteinis Miķelis Jurēvičs no “Garkalne/Livonia” un Davidsons iesita soda sitienu (15:9). Tuvojoties spēles beigām, laukuma saimnieku pārsvars kļuva arvien nospiedošāks – vēl pa reizei piezemējumus veica Jurēvičs un Asejevs, bet Davidsons pievienoja vēl septiņus punktus ar soda un realizācijas sitieniem. Beigās pārliecinoša uzvara 32:9.

Grupas turnīra tabulā līderi ar divām uzvarām divās spēlēs un desmit punktiem ir Čehija, viena uzvara vienīgajās spēlēs ir Zviedrijai un Latvijai, viena uzvara četros mačos ir Luksemburgai, bet Ungārija zaudējusi abas līdzšinējās spēles.

23.aprīlī Baldonē Latvijas regbija valstsvienība uzņems Zviedrijas izlasi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.