Menu
 

LOV sastāvā ziemas sporta veidos apstiprinātas 82 sportistu kvotas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā ziemas sporta veidos būs 82 sportistu kvotas, piektdien ziņo LOV.

LOV ziņo, ka piektdien LOV dalībnieku sapulce pēc Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un ziemas sporta veidu federāciju sarunām apstiprināja piešķirtās 82 sportistu kvotas laika periodam līdz 2025./2026.gada sezonas beigām.

LOV "Zelta" sastāvā plānots atbalstīt 22 sportistus, "Sudraba" sastāvā - 23, bet "Bronzas" sastāvā - 37 sportistus.

"Zelta" sastāvā astoņi sportisti pārstāvēs kamaniņu sportu, seši - bobsleju, pa diviem - skeletonu, distanču slēpošanu un šorttreku, pa vienam - biatlonu un daiļslidošanu.

"Sudraba" sastāvā desmit kvotas iedalītas kamaniņu sportam, septiņas - bobslejam, pa divām - biatlonam un kalnu slēpošanai, pa vienai - skeletonam un šorttrekam.

Arī "Bronzas" sastāvā lielākā pārstāvniecība būs kamaniņu sportistiem (astoņas kvotas). Septiņas kvotas tiks bobslejam, piecas - biatlonam, četras - distanču slēpošanai, pa trim - skeletonam, daiļslidošanai un šorttrekam, divas - kalnu slēpošanai un pa vienai - snovbordam un ziemeļu divcīņai.

Tuvākajā laikā ziemas sporta veidu federācijām jāiesniedz LOK sporta veida atlases kritēriji, lai pēc to saskaņošanas LOK un LOV valdēs varētu izveidot atbalstāmo sportistu sarakstus atbilstoši piešķirtajām kvotām.

LOV atlēti tiek nodrošināti ar medicīnas un rehabilitācijas pakalpojumiem, kuri tiek sniegti arī sacensībās un treniņnometnēs.

Savukārt finansējumu sacensību un treniņu darbam ziemas sporta veidu pārstāvji saņem savās federācijās tieši no LOK.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.