Logo
Drukāt šo lapu

Salaspils handbolistes kļūst par Latvijas čempionāta līderēm

Salaspils handbolistes kļūst par Latvijas čempionāta līderēm Elvijs Ozoliņš, LHF

Uzvarot jaunās sezonas abās pirmajās spēlēs, par Latvijas dāmu handbola čempionāta līdervienību kļuvusi Salaspils sporta skolas komanda. Drīzumā cīņas Latvijas pirmajā līgā sāks Salaspils un Ulbrokas handbolisti.

Sezonas pirmajā spēlē salaspilietes ļoti rezultatīvā cīņā ar 38:36 savās mājās pārspēja “Lat 2002/REIR Dobele” komandu. Pirmā puslaika beigās laukuma saimnieces panāca piecu vārtu pārsvaru (20:15), taču pēc pārtraukuma pretinieces deficītu ne tikai likvidēja, bet arī pašas izvirzījās vadībā (28:30 desmit minūtes līdz beigām). Izskaņā Salaspils handbolistes tomēr atguva iniciatīvu un aizvadīja cīņu līdz uzvarai.

Mājiniecēm pa 14 vārtiem guva Renāte Salmane un Agrita Bērtiņa.

Svētdien mačā pret Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas handbolistēm Salaspils komanda ne brīdi nebija zaudētājās, jau pirmajās desmit minūtēs iekrāja piecu vārtu pārsvaru (7:2), kas gan uz īsu brīdi tika sadeldēts līdz diviem (11:9), bet ar pārliecinošu otrā puslaika sākumu mājinieces panāca “plus 7”, un turpinājumā viņu uzvara netika nopietni apdraudēta – 25:17.

Renāte Salmane guva astoņus, Agrita Bērtiņa piecus un Dace Potapova četrus golus.

Latvijas dāmu virslīgas čempionātā šosezon spēlē piecas komandas, diemžēl jau bez titulētā Stopiņu novada kluba. Salaspils, Ludzas, Jēkabpils, Dobeles un LSPA handbolistes vispirms izspēlēs četrus apļus, bet pēc tam četras vienības aizvadīs pusfināla cīņas un spēles par medaļām (dobelnieces izslēgšanas turnīrā nepiedalīsies).

Nākamnedēļ sezonas pirmās spēles aizvadīs divi Latvijas pirmās līgas turnīrā spēlējošie Pierīgas klubi – Ulbrokas sporta klubs un “Salaspils/Mērnieks ZM”. Čempionātā piedalās astoņas komandas, pirmajā posmā aizvadot divu apļu turnīru. Divas labākās vienības uzreiz kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietu ieguvēji vēl par divām ceļazīmēm cīnīsies ceturtdaļfināla sērijās. Pirmās līgas uzvarētāji iegūst tiesības aizvadīt pārspēles ar virslīgas vājāko komandu par iespēju piedalīties nākamās sezonas virslīgas čempionātā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024