Menu
 

Čempioni Ķekavā ar zaudējumu sāk jauno LBL2 sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Čempioni Ķekavā ar zaudējumu sāk jauno LBL2 sezonu arhīvs

Ar pašreizējo čempionu basketbola kluba “Ķekava” zaudējumu spēlē pret BK “Saldus” basketbolistiem otrdien startējis Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrs. Pēc divām nedēļām LBL trešās divīzijas turnīru sāks Carnikavas un Siguldas basketbolisti.

BK “Ķekava” ierindā palikuši visi pagājušās sezonas līderi, arī Latvijas 3x3 izlases dalībnieki Nauris Miezis un Agnis Čavars, kuri vēl oktobra beigās piedalīsies 3x3 Pasaules tūres noslēguma posmā un sezonas pašā sākumā ķekaviešiem nevarēs palīdzēt. Vērtīgākais kluba jaunieguvums ir pieredzējušais Artūrs Strēlnieks, kurš spēlējis BK “Ventspils” un “VEF Rīga” sastāvos, bet pēdējās divas sezonas pavadīja Jūrmalas klubā.

Jaunās sezonas pirmās spēles sākums ķekaviešiem lāgā neizdevās (4:11), taču vēl pirmajā ceturtdaļā pretinieki no Saldus tika panākti (13:13), bet otrajā ceturtdaļā mājinieki jau dominēja un vienubrīd panāca pat deviņu punktu pārsvaru (30:21).

Trauksmes zvans iezvanījās otrā puslaika sākumā, kad dažu minūšu laikā BK “Ķekava” iztērēja visu iekrāto un drīz vien paši nonāca zaudētājos (41:47). Taču izšķirošās izrādījās dažas minūtes ceturtās ceturtdaļas vidū, kad laukuma saimnieku izmisīgie mēģinājumi gūt punktus ar trīspunktu metieniem nedeva nekādus rezultātus (visā mačā tikai viens trāpījums 28 mēģinājumos), un Saldus basketbolisti, gūstot 12 punktus pēc kārtas, panāca izšķirošo pārsvaru (56:69). Beigās ķekaviešiem zaudējums 63:71.

BK “Ķekava” sastāvā rezultatīvākie bija Edvards Jašuks (17 punkti), A. Strēlnieks (16), Mārtiņš Šteinbergs (11) un Eduards Avotiņš (10 p.).

Kopumā LBL2 šosezon startē 22 komandas no Rīgas, Ķekavas, Saldus, Kandavas, Ogres, Rēzeknes, Jelgavas, Ventspils, Līvāniem, Liepājas, Gulbenes, Valmieras, Madonas, Limbažiem un Bauskas. Pirmajā posmā tās sadalītas trijās grupās un aizvada divu apļu turnīrus. Pa četrām labākajām komandām, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, otrajā posmā turpinās cīņu par 1.-12. vietu, pārējās – par 13.-22. vietu. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies 1.-16. vietu ieguvēji.

Drīzumā sāksies arī LBL trešās divīzijas turnīrs, kurā Pierīgu šosezon pārstāves divas komandas – BK “Carnikava” un Siguldas sporta skola. Pirmajā posmā notiks divu apļu turnīrs trijās apakšgrupās, pa trim labākajām komandām kvalificēsies otrā posma turnīram par 1.-9. vietu, bet pārējās turnīrā par 10.-18. vietu cīnīsies par vēl divām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.