Menu
 

Pierīgas labākās skolu basketbola komandas – Ādažos, Babītē un Jaunmārupē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pierīgas labākās skolu basketbola komandas – Ādažos, Babītē un Jaunmārupē Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Trešo gadu pēc kārtas pirmo vietu Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā B vecuma grupā puišiem izcīnījusi Ādažu vidusskolas komanda. Tieši tāpat kā pērn, otro un trešo vietu ieņēma Babītes vidusskolas un Jaunmārupes pamatskolas basketbolisti.


Šogad Pierīgas skolu basketbola turnīram bija pieteikušās astoņas 2003./05. g.dz. puišu komandas, taču Ulbrokas vidusskola Ādažos neieradās. Vispirms notika priekšsacīkšu turnīri trijās apakšgrupās (2x10 minūtes garas spēles), pēc tam – finālspēles par pirmo, trešo un piekto vietu.

Ādažu vidusskolas basketbolistiem ceļš līdz finālam nebija sevišķi grūts – tehniskā uzvara 20:0 pār Ulbrokas vidusskolu, graujošs 74:8 panākums pār Zaķumuižas pamatskolu un salīdzinoši grūtāka uzvara 36:21 pār Jaunmārupes pamatskolu, kas savukārt pārliecinoši pieveica Zaķumuižas skolniekus 47:12 un apakšgrupā ieņēma otro vietu.

Otrā apakšgrupā cīņas aizritēja krietni sīvāk. Trīs uzvaras un pirmo vietu ieguva Babītes vidusskolas jaunie basketbolisti, kuri ar 24:15 apspēlēja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu, ar 34:12 Krimuldas vidusskolu un ar 25:11 Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (BVS) komandu. Ādažnieki uzvarēja abās pārējās spēlēs un kvalificējās finālspēlei par trešo vietu.

Septīto vietu kopvērtējumā ieņēma Berģu skolēni, spēlē par piekto vietu Zaķumuižas pamatskolas komanda pārspēja Krimuldas vidusskolu 27:15, bet trešo vietu otro gadu pēc kārtas ieguva Jaunmārupes puiši, kuri ar 49:11 pieveica Ādažu BVS audzēkņus.

Izšķirošajā spēlē par pirmo vietu īsta cīņa nesanāca – Ādažu vidusskolnieki izrādījās krietni pārāki pār vienaudžiem no Babītes 52:12 un nosargāja Pierīgas čempionu titulu savā īpašumā. Babītes skolēniem sudrabs.

16.oktobrī turpat Ādažu vidusskolā notiks Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrs C vecuma grupas (2005.g.dz. un jaunāki) zēniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.