Menu
 

"Stats" / "Ķekava" pārspēj "Garkalne" / "Livonia" regbistus un otro gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempioniem Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
"Stats" / "Ķekava" pārspēj "Garkalne" / "Livonia" regbistus un otro gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempioniem Zigismunds Zālmanis, LRF

"Miesnieku" kluba komanda "Stats"/"Ķekava" sestdien Ogrē otro gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas klasiskā regbija čempionātā. "Stats"/"Ķekava" komanda finālā ar 23:15 (10:13) pārspēja "Garkalne"/"Livonia", kas otro gadu pēc kārtas spiesta samierināties ar otro vietu. "Miesnieku" kluba vēsturē šis ir jau 12.Latvijas čempiontituls.

Rezultātu šajā mačā atklāja "Garkalne"/"Livonia", gūdama trīs punktus, bet turpinājumā "Stats"/"Ķekava" spēlētāji pārņēma iniciatīvu, Jurim Iesalniekam panākot neizšķirtu 3:3.

Pirmā puslaika izskaņā Krists Krūzkops veica piezemējumu un Iesalnieks izpildīja precīzu realizācijas sitienu, panākdami 10:3 par labu Ķekavas vienībai. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Finālmačā "Stats"/"Ķekava" regbisti ļoti labi spēlēja aizsardzībā, turklāt spēja savu pārsvaru palielināt arī līdz desmit punktiem. Tomēr pēc ilgas cīņas otrā puslaika vidū "Garkalne"/"Livonia" tika pie pirmā piezemējuma mačā, samazinot rezultāta starpību līdz 8:13.

Turpinājums "Garkalne"/"Livonia" izpildījumā gan nesekoja, turklāt cīņas beigās Leno Bramanis no "Stats"/"Ķekava" veica piezemējumu, bet Iesalnieks ar realizācijas sitienu panāca jau 23:8. Lai arī vēl pašās beigās "Garkalne"/"Livonia" veica piezemējumu, bet tas neglāba viņus no zaudējuma.

Pirms tam sestdien Latvijas čempionāta bronzu izcīnīja "Jūrmala", kas nedaudz negaidīti ar 31:27 pārspēja titulēto LMT/"Eži". "Jūrmalai" klasiskajā regbijā šīs ir pirmās medaļas vēsturē. Tikmēr "Eži" bez godalgām pašmāju meistarsacīkstēs palikuši pirmo reizi kopš 2013.gada.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šajā sezonā Latvijas čempions klasiskajā regbijā norisinājās viena apļa turnīrā, pēc kura divas labākās komandas aizvadīja finālmaču.

Regbija kluba "Miesnieki" klubs sestdien Latvijas čempionātā triumfēja 12.reizi vēsturē. Pirmo titulu tas ieguva vēl 1997.gadā. Tikmēr "Garkalne"/"Livonia" savā vēsturē izcīnījusi trīs Latvijas čempiontitulu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.