Menu
 

Debijas spēlē Latvijas kausa izcīņā Siguldas volejbolisti uzvar vienu setu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sporta kluba “NUKI/Sigulda” volejbola komanda piedzīvojusi zaudējumu “Cewood” Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē. Trešdien Siguldas Sporta kompleksā mājinieki četros setos piekāpās volejbola klubam “Vecumnieki”.

Atbildes spēle paredzēta 8.decembrī Vecumniekos. Atbilstoši nolikumam, ja katra komanda būz izcīnījusi pa vienai uzvara, atbildes spēles norises vietā uzreiz tiks spēlēts “zelta sets” līdz 25 punktiem un ar divu punktu pārsvaru.

SK “NUKI/Sigulda” Latvijas kausa izcīņā ir vienīgā komanda, kas nespēlē valsts čempionātā vai Baltijas līgā, bet gan amatieru līmeņa komandu iecienītajā Entuziastu volejbola līgā. Pirms ceturtdaļfināla kluba vadītājs, organizators un spēlētājs Gvido Gailītis Latvijas Volejbola federācijas preses dienestam gan apgalvoja, ka Entuziastu virslīgas un Latvijas čempionāta līmenis nemaz nav tik atšķirīgs.

“Dotajā brīdī mums nav tāda noteikta trenera,” informēja siguldiešu kluba vadītājs. “Iepriekš trīs, četrus gadus trenējāmies pie Valta Mihelsona, bet bija pagrūti visu laiku izbraukāt uz Mālpili. Radās iespēja dabūt zāles laiku Siguldā, un tagad darbojamies paši. Sanākam kopā vienreiz nedēļā, un katrs vēl kaut kur strādā individuāli,” stāstīja G.Gailītis, kuru bažīgu pirms trešdienas mača darīja vairāku pamatsastāva spēlētāju prombūtne.

Siguldas un Vecumnieku volejbolistu spēles pirmais sets aizritēja teju punkts punktā, taču galotnē viesi guva piecus punktus pēc kārtas, panāca izšķirošo 22:18 pārsvaru un pabeidza setu savā labā 25:20. Otrajā setā “Vecumnieki” jau sākumā iekrāja triju, vēlāk piecu punktu pārsvaru un, kaut arī siguldieši uz īsu brīdi samazināja starpību līdz 14:15, ātri atjaunoja pārsvaru un vēlreiz vinnēja 25:20.

Trešajā setā jau SK “NUKI/Sigulda” volejbolisti uzņēmās vadību un panākto 3-4 punktu handikapu nosargāja līdz beigām – 25:21. Ceturtā seta sākumā laukuma saimnieki nonāca pamatīgos mīnusos (0:5, 1:7), spēja panākt neizšķirtu (11:11, 15:15), taču vadībā tā arī neizvirzījās un piedzīvoja zaudējumu – 23:25 setā un 1:3 (-20, -20, 21, -23) mačā. Visvairāk punktu mājiniekiem guva Kristaps Butkevičs (23) un Toms Benjavs (19).

Šī pāra uzvarētāji pusfinālā tiksies ar pašreizējiem Latvijas kausa īpašniekiem “Jēkabpils lūšiem”. Pusfināli un fināli ieplānoti attiecīgi 16.un 17.decembrī “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.