Menu
 

"Ķekavas" florbolistes uz dienu kļūst par līderēm, vīri aizstāv izlases godu

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Ķekavas" florbolistes uz dienu kļūst par līderēm, vīri aizstāv izlases godu FK "Ķekava" un Latvijas Florbola savienība

Latvijas dāmu florbola čempionātā par līderēm uz vienu dienu kļuvušas FK “Ķekava” florbolistes. Vīru virslīgas turnīrā cīņas nenotika sakarā ar vairāku Pierīgas klubu spēlētāju pārstāvētās Latvijas izlases piedalīšanos starptautiskā turnīrā Slovākijā.

Sestdien ķekavietes Tartu tikās ar līdzšinējām turnīra līderēm Igaunijas izlases florbolistēm, kuras bija uzvarējušas četrās pirmajās spēlēs. Pirmais zaudējums viņām sanāca pamatīgs – FK “Ķekava” vārtsardzes Kristīne Kirilova un Barbara Rabčevska divatā atvairīja visus 25 metienus, Linda Dadajeva iemeta trīs golus un vēl divreiz rezultatīvi piespēlēja, Ieva Bušmane guva divus vārtus, un ķekavietes svinēja pārliecinošu uzvaru 7:0.

Krietni sīvāk svētdien ritēja cīņa Kocēnos, kur ķekavietēm pretī stājās sezonu neveiksmīgi sākušās valsts čempiones “Rubenes” florbolistes. Cīņas gaitā viešņas divreiz likvidēja vienu vārtu deficītu, trešajā periodā pašas uz brīdi izvirzījās vadībā (3:2), tomēr beigās arī pašas piedzīvoja pirmo neveiksmi sezonā – 3:4.

Igaunietes svētdien pārspēja “NND Rīga” vienību un atguva uz dienu zaudētās līderpozīcijas – 14 punkti 6 spēlēs. FK “Ķekava” ir 12 punkti 5 mačos. “Rubene” atpaliek par trim punktiem, bet pēdējā sestajā vietā ar vienu punktu četrās spēlēs ir “Ķekavas Bulldogs” florbolistes.

Vīru virslīgas čempionātā šonedēļ bija pārtraukums, kura laikā četru kluba “Betsafe Oxdog Ulbroka” un viena “Ķekavas” florbolista pārstāvētā Latvijas valstsvienība piedalījās Sešu nāciju turnīrā Slovākijā un ierindojās trešajā vietā.

Apakšgrupas turnīrā Latvijas izlase vispirms ar 6:5 pārspēja Poliju, bet tad ar 2:3 piekāpās Norvēģijai. Pusfinālā pret mājiniekiem slovākiem latvieši no 2:5 spēja panākt 6:5, taču astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām laukuma saimnieki panāca izlīdzinājumu un uzvarēja pēcspēles metienu sērijā (4:2) – 6:7. Svētdien spēlē par trešo vietu vēlreiz bija jākrusto nūjas ar Norvēģijas florbolistiem. Otrajā trešdaļā no 3:0 Latvijas komanda nonāca zaudētājos 3:4, tomēr atguvās un svinēja uzvaru 6:5.

Par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas komandā turnīrā kļuva “Betsafe Oxdog Ulbroka” uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis (nr.88), kurš piecās spēlēs izcēlās ar trim gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Labākā viņa spēle bija pirmā pret Poliju, kurā Rolands savāca četrus rezultativitātes punktus (2+2) un nopelnīja labākā spēlētāja balvu.

Kovaļevska kluba biedrs Edžus Ceriņš turnīrā savāca 4 punktus (3+1), pieredzējušais Atis Blinds 2 (0+2), bet ķekavietis Klāvs Jansons 1 (1+0). Divās spēlēs Latvijas izlases vārtus sargāja Ivars Dišereits, kopumā atvairot 31 no 39 metieniem.

Sešu Nāciju turnīrs Latvijas valstsvienībai bija sagatavošanās posms pirms decembra sākumā paredzēta pasaules čempionāta Prāgā. Grupu turnīrā latviešu pretinieki būs Čehijas, Šveices un Vācijas florbolisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.