Menu
 

Sprinta kausā Pārksitijā Latvijas kamaniņbraucēju labākais rezultāts – Aparjoda devītā vieta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, LKSF Foto - Mareks Galinovskis, LKSF

Saulkrastietis Kristers Aparjods, ierindojoties devītajā vietā, bija labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas trešā posma ietvaros notikušajās Sprinta kausa sacensībās sestdien Pārksitijas trasē ASV.

Kristers Aparjods vienīgajā braucienā finišēja pēc 27,885 sekundēm, kas beigās izrādījās devītais labākais rezultāts – par 0,333 sekundēm sliktāks nekā Sprinta kausa posma uzvarētājam Dominikam Fišnalleram no Itālijas. Siguldietis Gints Bērziņš, kurš dienu iepriekš Pasaules kausa pamatsacensībās bija septītais, šoreiz bija spiests samierināties ar 13.vietu (+0,468 s).

Divnieku ekipāžu sacensībās Mārtiņš Bots un Roberts Plūme uzrādīja desmito rezultātu 0,211 sekundes aiz uzvarētājiem titulētajiem vāciešiem Tobiasa Vendla un Tobiasa Arlta. Otrā Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts pēc finiša tika diskvalifcēta.

Dienas pirmajā pusē notikušajās Pasaules kausa pamatsacensībās dāmām Sprinta kausam, ierindojoties starp 15 labākajām, kvalificējās tikai viena Latvijas sportiste – siguldiete Elīna Ieva Vītola abos braucienos sasniedza 12.rezultātu un summā ierindojās 13.vietā 0,822 sekundes aiz uzvarētājas Dajanas Eitbergeres no Vācijas. Saulkrastiete Kendija Aparjode palika 16.vietā (+1,089 s), bet Sigita Bērziņa 18.vietā (+1,187 s).

Vēlāk Sprinta kausā Vītola diezgan tālu atpalika no līderēm un ierindojās pēdējā 15.vietā 0,411 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas.

Nākamie divi Pasaules kausa izcīņas posmi notiks pēc Jaunā gada SIguldas trasē. Otrajā no tiem arī tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas. Pirms šīm sacensībām Pasaules kausa kopvērtējumā Latvijas kamaniņu braucēji savās disciplīnās ieņem šādas vietas: 6.M.Bots/R.Plūme, 7.K.Aparjods, 9.A.Upīte/S.Ozoliņa, 12.G.Bērziņš, 13.E.I.Vītola, 14.E.Ševics-Mikeļševics/L.Krasts, 15.K.Aparjode, 17.S.Bērziņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.