Menu
 

Jaunmārupē atklāts atjaunotais skeitparks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jaunmārupē atklāts atjaunotais skeitparks Foto: Mārupes novada pašvaldība

22. oktobrī Jaunmārupē, spītējot lietum, sportiskā gaisotnē atklāts atjaunotais un uzlabotais skeitparks. Klātesošajiem bija iespēja redzēt paraugdemonstrējumus BMX frīstaila braucēja Reiņa Januļa izpildījumā, kurš ir viens no Latvijas labākajiem šī sporta veida pārstāvjiem.

Kā jau informēja Mārupes novada pašvaldībā, Jaunmārupes skeitparks izveidots 2008. gada 30. decembrī, un konstrukciju virsējais pārklājums vairākkārtīgi mainīts un uzlabots. Sākotnējā pašvaldības iecere bija atjaunot Jaunmārupes skeitparka rampu virsmas, bet, apsekojot konstrukcijas, tika konstatēts būtisks rampu nolietojums. Šogad tika veikta pilnīga veco konstrukciju demontāža un uzstādītas jaunas rampas.



Mārupes novada pašvaldības īpašumu pārvalde kopā ar SIA “City Playgrounds" pārstāvjiem izveidoja jauno rampu skices un kopējo vīziju, ievērojot visas jaunākās šī sporta veida tendences. Jaunmārupes skeitparkā uzstādītas rampas, kuras ir aprīkotas ar speciālu virsmu, un nodrošinās šī skeitparka ilgāku ekspluatācijas periodu, skaidro pašvaldībā.

SIA “City Playgrounds" pārstāvis Kristaps Pipars, novēlot saglabāt sportisko garu, papildināja: “Šāds Jaunmārupes skeitparka rekonstrukcijas projekts ir pirmais Latvijā, jo rampu pārklājumā izmantots unikāls ilgnoturīgs segums, kas līdz šim pasaulē izmantots tikai vienā no Zviedrijas skeitparkiem.”



Savukārt Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs atzīmē: “Novadā, kur ik gadu piedzimst ievērojams skaits bērnu, pašvaldības pienākums ir rūpēties, lai bērniem ir vieta, kur kvalitatīvi un sportiskās aktivitātēs pavadīt brīvo laiku. Ņemot vērā, ka jaunais objekts ir ekstrēmā sporta veida cienītājiem, vēlētos atgādināt par atbilstoša drošības ekipējuma lietošanu. Vienmēr atcerieties par aizsargķiveri, ceļu un elkoņu sargiem, lai gūtu no šī parka vairāk prieka.”

Skeitparka jauno rampu izgatavošanu un uzstādīšanu Jaunmārupē veica SIA “City Playgrounds". Projekta kopējās izmaksas – 19 884,12 eiro bez PVN. Skeitparka skrituļošanas laukums ir 455 m2, atjaunots arī strītbola laukums 140 m2 platībā, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.