Menu
 

Basketbolistiem uzvara Siguldā, zaudējumi Ķekavā, Ādažos un Piņķos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern House" Foto - BK "Sigulda/Modern House"

No četrām Pierīgas komandām piektdienas vakara Nacionālās un Reģionālās basketbola līgas spēlēs uzvaru izcīnīja tikai basketbola klubs “Sigulda/Modern House”. Zaudējumus mājinieki piedzīvoja Ķekavā, Ādažos un Piņķos.

Pēc ranga otrajā spēcīgākajā Nacionālajā basketbola līgā BK “Ķekava” savās mājās uzņēma vienus no Rietumu grupas līderiem BK “Jelgava” basketbolistus un visas cīņas gaitā bija iedzinējos. Otrajā ceturtdaļā ķekaviešiem 15 punktu deficītu izdevās sadeldēt līdz četriem (31:35). Taču pavisam katastrofāla viņiem izvērtās trešā ceturtdaļa, kurā viņi septiņas minūtes nespēja gūt ne punkta, zaudēja 21 punktu pēc kārtas un beigās arī spēli – 84:106.

Rezultatīvākie mājinieku rindās bija Dāvis Klegeris (29 punkti) un Eduards Avotiņš (20). Ķekavas komandai šosezon ir septiņas uzvaras 13 spēlēs.

No uzvaras uz uzvaru turpina soļot “Siguldas/Modern House” basketbolisti – jau trīspadsmito pēc kārtas pār BK “Cēsis” viņi piektdien savās mājās svinēja ar rekordlielu pārsvaru. Pēc pirmajām 12 minūtēm siguldiešu pārsvars jau bija 37:9, pēc puslaika 62:21, bet, skanot finālsirēnai, 119:48. Nauris Bikovs iemeta 28 punktus, Toms Ķēdis 26 un Rodrigo Auziņš 16 punktus.

Iespējams, sāpīgāko zaudējumu sezonā (desmito 12 spēlēs) piedzīvoja “Babīte” komanda. Mājas spēli pret basketbola klubu “Roja” laukuma saimnieki sāka ar deviņiem gūtiem punktiem un līdz pat pamatlaika pēdējām piecām minūtēm zaudētājos bija tikai nepilnas desmit sekundes (lielākais pārsvars bija 15 punkti). Taču tad viesi iemeta desmit punktus pēc kārtas un aukstasinīgāk nospēlēja galotni – 60:64. Labākais “Babītes” sastāvā bija Aigars Hermanis – 23 punkti un 18 atlēkušās bumbas.

BK “Ādaži/Carnikava” basketbolistiem spēlē savā laukumā pret tabulā zemāk esošo basketbola klubu “Salacgrīva” liktenīga izrādījās otrā ceturtdaļa, kad viesi iemeta deviņus punktus pēc kārtas (26:35), ilgu laiku nosargāja 10-12 punktu pārsvaru, beigās to palielināja līdz 86:70 un sagādāja ādažniekiem sesto zaudējumu 13 mačos. Mājinieku labā visvairāk punktus guva Rolands Dovgjallo (22) un Viesturs Kohs (19).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.