Menu
 

"Sigulda" pamatturnīru pabeidz neuzvarēta, "Ķekava" pārtrauc zaudējumu sēriju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern House" Foto - BK "Sigulda/Modern House"

Uzvaras ceturtdienas vakara spēlēs izcīnīja divas Pierīgas basketbola komandas. Basketbola klubs “Ķekava” Nacionālās basketbola līgas turnīrā pārtrauca četru zaudējumu sēriju, bet BK “Sigulda/Modern House” uzvarēja arī pēdējā Reģionālās basketbola līgas pamatturnīra 14.spēlē. Zaudējumu RBL turnīrā piedzīvoja basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”.

BK “Ķekava” izbraukumā tikās ar Bauskas komandu, un līdz pat ceturtās ceturtdaļas vidum kādas vienības pārsvars tikai uz īsu brīdi pārsniedza piecus punktus (40:33 ķekaviešu labā). Vēl nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts (93:93), bet tad viesi iemeta septiņus punktus pēc kārtas un vadību vairs neatdeva – 111:102. “Ķekavai” šis bija astotais panākums sezonas 14 spēlēs.

Eduards Avotiņš uzvarētāju rindās savāca 31 punktu, 7 atlēkušās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles un 2 pārķertas piespēles. Dāvis Klegeris guva 27 punktus un Edgars Štelmahers 21 punktu.

Siguldas basketbolisti četrpadsmito uzvaru pēc kārtas ceturtdien svinēja Rīgā pār “East Ball”/Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas komandu. Pirmajā ceturtdaļā viņu pārsvars sasniedza deviņus punktus (17:8), otrajā – 14 (33:19), taču laukuma saimnieki to diezgan ātri sadeldēja līdz diviem un pārtraukumā devās tikai ar piecu punktu deficītu (46:41).

Izšķirošie notikumi risinājās trešās ceturtdaļas vidū, kad divu minūšu laikā BK “Sigulda/Modern House” no “plus septiņi” panāca “plus 16” (67:51) un atlikušajā laikā noturēja pretiniekus drošā attālumā – 100:85.

Vairāk nekā pusi punkti divatā siguldiešu labā guva Elvis Saulītis (34 p.) un Toms Ķēdis (26). Māris Ramanis piepalīdzēja ar 10 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, Kārlis Večens – ar 8 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm. Siguldas komanda vienīgā RBL čempionātā pamatturnīru beidza bez zaudējumiem un pārliecinoši uzvarēja Centra grupas turnīrā.

BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti izbraukuma spēli pret sporta klubu “Rūjiena” sāka pavisam neveiksmīgi (1:12, 7:20), taču vēlāk cīņu izlīdzināja un trešajā ceturtdaļā uz brīdi arī izvirzījās vadībā (50:49). Tomēr otrā puslaika vidū mājinieki veica 12:3 izrāvienu, ieguva 10 punktu handikapu un, lai arī pēdējā minūtē ādažnieki to sadeldēja līdz diviem, sagādāja viesiem zaudējumu 83:86.

Ādažu novada basketbolisti pamatturnīru beidza ar septiņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem un iekļuva “play off” turnīrā. Pēdējā mačā Viesturs Kohs guva 33 punktus, Armands Jakušenoks 24 un Jānis Ābols 18 punktus.

Piektdien vakarā RBL pamatturnīra pēdējās spēles aizvadīs Mārupes un Salaspils basketbolisti, kuri jau garantējuši vietu izslēgšanas turnīrā, kā arī “Babīte”, kam šī iespēja debijas sezona būs liegta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.