Menu
 

Kamaniņu braucējiem pasaules čempionāta bronza stafetē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēji izcīnījuši trešo vietu pasaules čempionāta komandu stafetes sacensībās svētdien Oberhofas trasē Vācijā. Par bronzas medaļas ieguvējiem kļuva māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem, kā arī divnieks Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem.

Pasaules čempionāta pēdējā diena sākās ar individuālajām sacensībām vīriem, kurās Vācijas kamaniņu braucēju valdīšanu (septiņas uzvaras pirmajās septiņās sacensībās) izdevās pārtraukt Jonasam Milleram no Austrijas.

Kristers Aparjods pirmajā braucienā bija sestais ātrākais, bet otrajā sasniedza trešo labāko rezultātu un pakāpās par vienu pozīciju. Pasaules čempionam Milleram viņš summā zaudēja 0,294 sekundes.

Siguldietis Gints Bērziņš pirmajā mēģinājumā bija vienpadsmitais, bet otrajā sestais un summā ierindojās devītajā vietā (+0,572 s), kā arī izcīnīja bronzas medaļu U23 vecuma grupas ieskaitē. Savukārt šāgada pasaules junioru čempions Kaspars Rinks pirmajā braucienā uzrādīja 17.laiku, bet otrajā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Komandu stafetes sacensībās Latvijas kvartets finišēja pēc divām minūtēm un 22,666 sekundēm, kas tobrīd bija labākais rezultāts un garantēja viņiem vismaz trešo vietu. Austrieši finišā bija par 0,377 sekundēm ātrāki, bet vācieši, kas dominēja čempionātā, viņu rezultātu uzlaboja vēl par 0,023 sekundēm. Par pasaules čempioniem kļuva Anna Berreitere, Makss Langenhans un Tonijs Egerts/Saša Benekens.

Februārī pasaules labākajiem kamaniņu braucējiem paredzēti vēl četri Pasaules kausa izcīņas posmi – pa vienam Altenbergā un Sanktmoricā un divi Vinterbergā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.