Menu
 

Florbolistes kvalificējas pasaules čempionātam, Ulbrokas komanda pakāpjas uz otro vietu virslīgas tabulā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – flickr.com/photos/iff_floorball Foto – flickr.com/photos/iff_floorball

Nedēļas nogalē Kocēnos norisinājās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs dāmām. Latvijas izlase, kuru pārstāvēja arī divas “FK Ķekava” florbolistes – vārtsardze Kristīne Kirilova un aizsardze Kristiāna Elizabete Krūmiņa, vienu no trim ceļazīmēm uz finālturnīru garantēja jau pirms pēdējās spēles sestdien vakarā pret titulēto Zviedriju. Laukuma saimnieces ar 11:1 pieveica Nīderlandi, ar 17:0 Lielbritāniju un nospēlēja neizšķirti 6:6 ar Vāciju.

Latvijas florbola virslīgā vīriem atlicis aizvadīt pamatturnīra pēdējās kārtas spēles. Pirms tām uz otro vietu turnīrā tabulā pakāpušies florbola skolas “Masters”/Ulbrokas florbolisti, vietu izslēgšanas turnīrā garantējusi arī “Ķekavas” komanda.

Ulbrokas klubs pēdējā spēlē savās mājās ar 7:5 grūtā cīņā pārspēja “Irlavu”. Otrās trešdaļas vidū laukuma saimnieki zaudēja 1:3, taču tad guva četrus vārtus un iegūto pārsvaru nosargāja līdz beigām. Toms Bitmanis guva piecus rezultativitātes punktus (2+3), pa trim – Artūrs Narogs (2+1) un Matīss Kristiāns Morozovs (1+2).

Turnīra tabulā pirms pēdējās kārtas FS “Masters”/Ulbrokas florbolistiem ir 44 punkti. Par vienu vairāk ir florbola klubam “Valmiera”, tikpat ir Cēsu “Lekringam”. Ceturtajā vietā ir “Ķekava”, kam ir 38 punkti – tikpat ir arī Kocēnu “Rubenei”, ar ko ķekaviešiem acīmredzot būs jācīnās ceturtdaļfinālā. Desmitajā vietā pamatturnīru pabeigs florbola klubs “SĀC” (9 p.).

Bēdīgi klājas Pierīgas florbola klubiem Latvijas pirmās līgas turnīrā. Florbola klubs “Saulkalne” Salaspilī ar 4:11 piekāpās “Jogeva SK Tahe/Olivia” vienībai no Igaunijas (Kristam Bitenbinderam 2+0), “Ķekavas Bulldogs” izbraukumā Liepājā zaudēja florbola klubam “Kurši” 3:8, bet FBK “SĀC” Saulkrastos nenosargāja pārsvaru pār florbola klubu “Madona” un cieta zaudējumu 4:5.

Komandām pamatturnīrā atlicis aizvadīt pa 2-3 spēlēm, Ķekavas un Saulkalnes florbolisti balansē uz izslēgšanas turnīra dalībnieku robežas, bet “SĀC” izredzes spēlēt “play off” jau zaudējis.

Latvijas otrajā līgā svarīgu uzvaru izcīnīja Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti, kuri viesos ar 11:9 pārspēja “Smiltene ‘09” komandu (Renāram Liepiņam 6+0, Rihardam Asniņam 0+4). Austrumu grupas tabulā “koijoti” ieņem piekto vietu, taču trīs mačus pirms regulārās sezonas beigām tikai par trim punktiem atpaliek no otrās pozīcijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.