Menu
 

Bots un Plūme Altenbergā piekāpjas vienīgi vāciešiem (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās kamaniņu sportā divnieku ekipāžām sestdien Altenbergas trasē Vācijā. Dāmu konkurencē ceturto vietu ieņēma Anda Upīte no Siguldas un Sanija Ozoliņa no Rīgas.

Bots/Plūme abos braucienos uzrādīja trešo labāko rezultātu un ierindojās trešajā vietā aiz abām titulētajām Vācijas ekipāžām Tonijs Egerts/Saša Benekens un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Uzvarētājiem latvieši zaudēja 0,218 sekundes.

Astotajā vietā 19 pāru konkurencē ierindojās otrs Latvijas divnieks Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts no Alūksnes. Pirmajā mēģinājumā viņi bija pat ceturtie, taču otrajā tikai devītie (+0,663 s).

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā, tāpat kā pēdējā posmā, pirmās trīs vietas ieņem Egerts/Benekens (615 punkti), Vendls/Arlts (614) un Bots/Plūme (525 p.). Ševics-Mikeļševics/Krasts ir dalītā devītajā pozīcijā (302 p.).

Dāmu divnieku sacensībās Upīte/Ozoliņa braucienos sasniedza piekto un ceturto rezultātu, kas viņam summā deva ceturto vietu 0,566 sekundes aiz posma uzvarētājām itālietēm Feteres/Oberhoferes. Juniores Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem pirmajā braucienā bija sestās, taču otrajā palika pēdējās un noslīdēja uz devīto vietu 11 ekipāžu konkurencē (+2,179 s).

Sezonas kopvērtējumā Upīte un Ozoliņa ieņem piekto vietu (375 p.) Līderēm Feterei/Oberhoferei ir 700 punktu.

Vēlāk notikušajās individuālajās sacensībās dāmām labākā no Latvijas kamaniņu braucējām bija siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura ar ceturto un sesto laiku braucienos ierindojās piektajā vietā 0,723 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem finišēja desmitajā vietā (+0,929 s) un par vienu pozīciju apsteidza Sigitu Bērziņu no Siguldas (+1,036 s). Dienu iepriekš kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā startēja arī siguldiete Frančeska Bona, taču viņa palika 21.vietā 25 kamaniņu braucēju konkurencē un pamatsacensībām nekvalificējās.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ir J.Taubica (607 p.), Vītola ir sestā (365), Aparjode trīspadsmitā (241) un Bērziņa četrpadsmitā (232 p.).

Svētdien Altenbergā notiks individuālās sacensības vīriem, kā arī komandu stafete. Šosezon Pasaules kausa izcīņā atlicis aizvadīt vēl trīs posmus.

(papildināta ar 7.-9.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.