Menu
 

Kamaniņbraucēju komandai bronza stafetes sacensībās Altenbergā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Elīna Ieva Vītola no Siguldas, Kristers Aparjods no Saulkrastiem un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme no Ropažiem izcīnījuši trešo vietu komandu stafetes sacensībās kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās Altenbergas trasē Vācijā. Šī latviešiem bija otrā godalga šajā posmā pēc sestdien Bota un Plūmes izcīnītas bronzas divnieku ekipažu konkurencē.

Svētdienas sacensību programma sākās ar vīru braucieniem. Izlases līderis Kristers Aparjods pirmajā braucienā pieļāva kļūdu (12.rezultāts) un otrajā mēģinājumā sasniegtais piektais laiks neļāva pakāpties augstāk par astoto vietu. Uzvarētājam vācietim Maksam Lengenhanam viņš zaudēja 0,984 sekundes.

Vienu pozīciju zemāk ierindojās siguldietis Gints Bērziņš, kurš braucienos bija septītais un devītais (+1,082 s). Saukārt šīs sezonas pasaules un Eiropas junioru čempionāts Kaspars Rinks no Ropažiem debijas reizē pieaugušo konkurencē pirmajā mēģinājumā uzrādīja tikai 21.rezultātu, toties otrajā bija vienpadsmitais ātrākais un summā pakāpās uz 18.pozīciju (+2,373 s).

Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā K.Aparjods ieņem piekto vietu (438 punkti) un Bērziņš astoto (320 p.). Līderis ir Dominiks Fišnallers no Itālijas, kurš svētdien Altenbergā bija otrais (605 p.).

Vēlāk notikušajās komandu stafetes sacensībās Latviju pārstāvēja šosezon jau ierastais sastāvs, sezonas līdera lomā startēja pēdējais un sasniedza trešo laiku. Par 0,139 sekundēm ātrāki finišā bija austrieši Madeleina Egle, Volfgangs Kindls un Millers/Raušers, kuriem savukārt 0,098 sekundes zaudēja otrās vietas ieguvēji mājinieki vācieši.

Pasaules kausa kopvērtējumā Latviju panākusi Vācija – abām komandām pa 355 punktiem. Trešā ar 250 punktiem ir Itālija.

Pasaules kausa izcīņā atlikuši vēl trīs posmi – divi Vinterbergā un viens Sanktmoricā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.