Menu
 

Salaspils handbolisti izcīna pirmo uzvaru sezonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Madara Lazdiņa, LHF Foto - Madara Lazdiņa, LHF

Pirmo panākumu pēc zaudējumiem 12 spēlēs pēc kārtas šosezon izcīnījuši “Salaspils” komandas handbolisti. Otrdien vakarā savās mājās viņi pārliecinoši pieveica Ludzas sporta kluba “Latgols” juniorus “līgu dueļa” pirmajā spēlē.

Virslīgas sliktākās un pirmās līgas labākās komandas duelī par tiesībām piedalīties virslīgas izslēgšanas turnīrā viesi pirmie guva vārtus, taču tā arī bija vienīgā reize, kad viņi bija vadībā. Nākamos astoņus vārtus iemeta salaspilieši, turklāt lielu daļu – ātrajos pretuzbrukumos vienatnē ar pretinieku vārtsargu.

Vēl pirmajā puslaikā rezultāta starpība sasniedza 10 vārtus (18:8), bet pēdējās šaubas par mača iznākumu laukuma saimnieki izgaisināja otrā puslaika sākumā ar 5:0 spurtu (26:12). Turpinājumā starpība ne būtiski pieauga, ne saruka – 37:24.

“Salaspils” handbolisti uzbruka ar ļoti augstu precizitāti (76%), bet trīs rezultatīvākie spēlētāji kopā nerealizēja tikai vienu metienu no 18. Pa sešiem goliem iemeta Krists Vidzis un Edvards Ernests Purviņš, piecus – Kaspars Luksis.

“Sajūtas pēc spēles ir pozitīvas, jo ir izcīnīta ilgi gaidītā uzvara šosezon. Šajā spēlē izdevās iesaistīt visus komandas spēlētājus, kas bija pieteikumā. Prieks par komandas gados jaunākajiem spēlētājiem, kas veiksmīgi sevi parādīja laukumā. Tagad tikai atliek gatavoties atbildes spēlei Ludzā, un tad jau redzēs, kas notiks tālāk,” Latvijas Handbola federācijas preses dienests citē Salaspils treneri Žani Malahovu.

Otrā spēle sērijā līdz divām uzvarām paredzēta 19.februārī Ludzā. Ja mājiniekiem izdosies revanšēties, izšķirošā trešā spēle plānota 21.februārī Salaspilī. Šī dueļa uzvarētāji ranga sarakstā ieņems septīto vietu un izslēgšanas turnīru sāks ar ceturtdaļfināla sēriju pret otrās vietas ieguvējiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.