Menu
 

Latvijas kamaniņu braucējām zelts un sudrabs sezonas pēdējās sprinta sacensībās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/fil_luge Foto - twitter.com/fil_luge

Latvijas kamaniņu braucēju lielākie panākumi Pasaules kausa izcīņas septītā posma otrajā dienā Vinterbergas trasē Vācijā bija Andas Upītes un Sanijas Ozoliņas uzvara un saulkrastietes Kendijas Aparjodes otrā vieta Sprinta kausa sezonas pēdējās sacensībās.

Svētdienas programma sākās ar dāmu individuālajām sacensībām, kurās arī tika noskaidrotas 15 labākās, kuras vēlāk piedalījās Sprinta kausā. Labākā no latvietēm bija Kendija Aparjode, kura pirmajā braucienā bija vien desmitā, toties otrajā trešā un summā ieņēma astoto vietu 0,637 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas.

Sprinta kausam ar 13.vietu kvalificējās arī siguldiete Elīna Ieva Vītola (+1,031 s), savukārt viņas novadnieces Sigita Bērziņa ar 16.laiku (+1,620 s) un Frančeska Bona ar 20.vietu (+2,716 s) palika aiz strīpas.

Vēlāk sprinta sacensībās K.Aparjode uzrādīja rezultātu, kas ilgi noturējās pirmajā pozīcijā, līdz to par 0,121 sekundi pārspēja J.Taubica. Trešās vietas ieguvēju Merli Frēbeli no Vācijas saulkrastiete apsteidza par 0,001 sekundi. E.I.Vītola vienīgo braucienu veica ar septīto labāko rezultātu (+0,299 s).

Sprinta kausa noslēguma kopvērtējumā pēc trim posmiem par čempioni tika kronēta J.Taubica (270 p.). K.Aparjode ieņēma astoto vietu (113 p.), E.I.Vītola desmito (108) un S.Bērziņa astoņpadsmito (52 p.). Savukārt Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā līderei J.Taubicai ir 807 punktu, E.I.Vītolai 441 punkts un septītā pozīcija, K.Aparjodei 368 punkti un astotā pozīcijā, bet S.Bērziņai 283 punkti un 15.vieta.

Neveiksmīgas arī svētdienas vīru sprinta sacensības izvērtās Latvijas kamaniņu braucieniem. Galvenā cerība Kristers Aparjods piedzīvoja kritienu un nefinišēja (tāpat kā Kaspars Rinks dienu iepriekš Pasaules kausa pamatsacensībās), bet Gints Bērziņš finišēja 12.vietā 0,454 sekundes aiz uzvarētāja Maksa Langenhana no Vācijas.

Sprinta kausa kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Dominiks Fišnallers no Itālijas (220 p.), kurš ir līderis arī absolūtajā vērtējumā (715 p.). K.Aparjodam sprintā devītā vieta (110 p.) un sezonas summā piektā pozīcija (505 p.), G.Bērziņam – attiecīgi 11.un 10.vieta (101 un 391 punkts).

Vīru divnieku ekipāžu sprinta sacensībās sestdienas Pasaules kausa posma trešās vietas ieguvēji Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem bija spiesti samierināties ar septīto vietu, kas viņiem arī liedza pacīnīties par vietu kopvērtējuma labāko trijniekā. Uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam viņi zaudēja 0,239 sekundes, bet otrs Latvijas divnieks Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts ierindojās 11.vietā (+0,402 s).

Sprinta kausa kopvērtējumā “Roboti” finišēja sestajā vietā (170 p.) un Ševics-Mikeļševics/Krasts 14.vietā (70 p.), bet sezonas čempionu godā Vendls un Arlts (234 p.). Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem līderiem Vendlam/Arltam ir 814 punkti, Bots ar Plūmi ir trešie (641 p.), bet Ševics-Mikeļševics/Krasts desmitie (372 p.).

Pasaules kausa septītais posms noslēdzās ar Sprinta kausa braucieniem dāmu divniekiem, kuros startēja desmit dueti. Negaidītu un tāpēc īpaši patīkamu pārsteigumu sagādāja Anda Upīte un Sanija Ozoliņa, kuras finišā bija ātrākās un pārspēja visas sezonas favorītes, liekot rīkotājiem atskaņot Latvijas himnu. Juniores Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem ierindojās ceturtajā vietā, sasniedzot sezonas lielāko panākumu pieaugušo konkurencē (+0,095 s).

Uzvara Vinterbergā Sprinta kausa kopvērtējumā Upītei/Ozoliņai ļāva pakāpties uz trešo vietu (170 p.) un pašām par lielu pārsteigumu iegūt mazo kristāla kausu, bet pirmo dalīja austrietes Egle/Kipa un itālietes Fetere/Oberhofere (pa 255 p.). Pasaules kausa summā Anda un Sanija ieņem ceturto vietu (535 p.), bet Viktorija un Selīna, kuras piedalījušās tikai pēdējās trijās sacensībās, divpadsmito (141 p.). Līderes ir Fetere/Oberhofere (855 p.).

Pasaules kausa izcīņā kamaniņu sportā atlikuši divi posmi – pēc nedēļas Sanktmoricā un vēl nedēļu vēlāk otrreiz Vinterbergā.

Savukārt Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalījās Kontinentālā kausa izcīņas posmā olimpiskajā Phjončhanas trasē Dienvidkorejā. Komandu sacensībās septiņu valstu konkurencē Latvijas komanda ar Amandu Ogorodņikovu (Saulkrasti), Edvardu Martu Markitānu (Cēsis) un Jāni Gruzduli-Borovoju/Uldi Jaksebogu (Ropaži) sastāvā izcīnīja sudraba godalgu.

Idividuālajās sacensībās labākie bija Gruzdulis-Borovojs/Jakseboga, kuram trešā vieta un bronzas medaļa. A.Ogorodņikova individuāli ieņēma ceturto vietu un E.M.Markitāns piekto. Meiteņu divnieku sacensībās ceturtās bija Arta Pole ar Agniju Bogdanovu (Ulbroka/Rīga).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.