Menu
 

Ķekavas florbolisti uzvar Ulbrokā, jaunieši jau dala medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – “PPB Media”, “Ķekavas Bulldogs” Foto – “PPB Media”, “Ķekavas Bulldogs”

Latvijas florbola virslīgas pamatturnīra pēdējās kārtas spēlē “Ķekavas” florbolisti viesos pārspēja florbola skolas “Masters”/Ulbrokas komandu. Tiesa, abām Pierīgas komandām situāciju turnīra tabulā šī spēle vairs neietekmēja. Latvijas jauniešu čempionāta finālos svētdien Kocēnos medaļas izcīnīja gan Ķekavas, gan Ulbrokas jaunie florbolisti.

FS “Masters”/Ulbrokas un “Ķekavas” klubu spēles trešās trešdaļas sākumā ulbrokieši bija vadībā 4:2, taču atlikušajā laikā pamanījās ielaist piecus vārtus un piedzīvoja zaudējumu 4:7. Laukuma saimniekiem ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Toms Bitmanis, bet ķekaviešiem uzbrukumā spīdēja Klāvs Jansons (4+1) un Ernests Ronis (3+1).

Noslēguma tabulā (pēc 20 aizvadītām spēlēm) “Masters”/Ulbroka ar 15 uzvarām un 44 punktiem ieņēma trešo vietu, bet “Ķekava” ar 14 uzvarām un 41 punktu – ceturto. Ceturtdaļfināla sērijās ulbrokieši tiksies ar sestās vietas īpašniekiem Talsu NSS/”Krauzers” florbolistiem (34 p.), bet ķekavieši – ar piektās vietas ieguvējiem Kocēnu “Rubeni” (39 p.). Pirmās divas vietas pamatturnīrā ieguva FBK “Valmiera” (48 p.) un Cēsu “Lekrings” (47 p.), bet priekšpēdējo desmito ieņēma Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas klubs “SĀC” (9 p.).

K.Jansons finišēja pirmais virslīgas regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā – 20 mačos 32 vārti un 25 rezultatīvas piespēles. Par punktu no viņa atpalika Dēvids Osītis no “SĀC” (30+26).

“FK Ķekava” dāmu komandu virslīgas pamatturnīru brīvdienās pabeidza ar zaudējumu Tartu “EMU” vienībai 2:5 (Kristiānai Elizabetei Krūmiņai 1+1) un uzvaru 4:2 pār “Līgatni” (Paulai Metālai 2+0). Starpfinišu ķekavietes sasniedza trešajā vietā (15 spēlēs deviņas uzvaras un 25 punkti) un pusfinālā sacentīsies ar otrās vietas īpašniecēm “NND/RJTC” florbolistēm.

Latvijas pirmās līgas turnīrā pamatturnīra pēdējās spēles tiks aizvadītas nākamās nedēļas beigās, un vairākas Pierīgas komandas joprojām balansē uz “play off” robežas. Nedēļas nogalē FK “Saulkalne” Salaspilī uzvarēja FBK “Valmiera”/VVS 11:6 (Kristapam Jēkabsonam 5+3, Kristam Bitenbinderam 4+1, Ērikam Akulovam 1+4), LU/FS “Masters” florbolisti Ulbrokā ar 8:4 pārspēja “Leģions”/Grobiņas sporta centra vienību (Artim Kenstavičam un Artemijam Smirnovam pa 2+1, Uldim Maskavam 2+0), bet “Ķekavas Bulldogs” cieta sagrāvi 3:12 pret “Kuldīgu/KNSS”.

Latvijas otrās līgas turnīra priekšpēdējā kārtā svarīgu uzvaru 10:5 pār “Līgatni” izcīnīja Inčukalna komanda “Coyote” (Gvido BIšeram 3+0, Dāvim Mintikam un Renāram Liepiņam pa 2+1). Pirms pēdējiem mačiem grupas tabulā inčukalnieši ir ceturtie, taču trešo vietu no piektās šķir viens punkts.

Svētdien Kocēnos notiks Latvijas jaunatnes čempionāta finālspēles vecākajā U18 grupā puišiem. Finālā tikās mājinieki “Rubenes”/Kocēnu sporta skolas un “Ķekavas Bulldogs” kluba komandas. Cīņas gaitā ķekavieši divreiz atspēlēja divu vārtu deficītu un trešās trešdaļas sākumā paši izvirzījās vadībā 6:4. Laukuma saimnieki panāca neizšķirtu, un ne pamatlaika atlikušajās 10 minūtēs, ne pagarinājuma piecās minūtēs rezultāts 6:6 nemainījās. Čempionus bija jānosaka pēcspēles metienu sērijā, un tajā krietni meistarīgāki izrādījās “Rubenes” jaunie florbolisti (3:0) – ķekaviešiem sudraba medaļas.

Iepriekš spēlē par bronzas medaļām FS “Masters”/Ulbroka pārspēja Bauskas BJSS florbolistus. Trešās trešdaļas vidū ulbrokiešiem bija triju vārtu pārsvars, baušķenieki divus atguva un sarūpēja nervozu galotni, kurā “Masters” audzēkņi minimālo pārsvaru nosargāja – 6:5.

6:3), bet “Ķekavas Bulldogs” pieveica Bauskas BJSS (7:2, 6:2).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.