Menu
 

Ķekavas basketbolisti palīdz "Rīgai" izcīnīt otro vietu Pasaules tūres sezonas noslēguma turnīrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas basketbolisti palīdz "Rīgai" izcīnīt otro vietu Pasaules tūres sezonas noslēguma turnīrā basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda “Rīga Ghetto Basket”, kuru pārstāv BK “Ķekava” basketbolisti Agnis Čavars un Nauris Miezis, kā arī Kārlis Lasmanis un Edgars Krūmiņš, izcīnījusi otro vietu Pekinā notikušajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA)  Pasaules tūres sezonas noslēguma turnīrā, kurā piedalījās 12 labākās komandas pēc šāgada turnīru rezultātiem.

Sestdien C grupas turnīrā pirmajā spēlē ar trešo numuru izliktie latvieši pārspēja “Gagarin” komandu no Krievijas (11.) 18:12, bet otrajā spēlē cīņā par pirmo vietu grupā “Rīga” dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 16:17 zaudēja Serbijas komandai “Zemun” (6.). Pamatlaika pēdējā minūtē rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 15:13, pagarinājumā pirmie guva grozu (16:15), tomēr pretinieki ar diviem ļoti sarežģītiem tālmetieniem izrāva uzvaru, liecina Latvijas Basketbola savienības informācija. 

Svētdien ceturtdaļfinālā ar Serbijas komandu “Liman”, kas finālturnīrā bija izlikta ar 1. numuru, pēc neveiksmes sākumā (0:2) "Rīga" pārņēma iniciatīvu un gandrīz visu laiku bija vadībā – 6:3, 7:5, 9:8, 12:9. Priekšpēdējā minūtē serbi panāca 12:12, tomēr galavārdu teica “Rīga” – 16:13.

Pusfinālā pret "Amsterdam" (5.) no Nīderlandes rīdzinieki lielākoties bija vadībā, tomēr pretinieki atspēlējās un 68 sekundes pirms beigām izlīdzināja rezultātu (16:16). Pēdējos uzbrukumos Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis atjaunoja pārsvaru, ko piecas sekundes pirms beigām nostiprināja Agņa Čavara soda metiens – 19:16.

Finālspēlē pret sezonas laikā piecos “Masters” turnīros uzvarējušo “Novi Sad” (2.) komandu no Serbijas rīdzinieki vairākkārt spēja atspēlēt četru punktu deficītu, pēdējā minūtē no 13:17 panāca 18:19 un izskaņā varēja panākt arī izlīdzinājumu, diemžēl pēdējais tālmetiens līdz ar beigu signālu nebija precīzs – 18:20.

Latvijas 3x3 basketbolisti šosezon piedalījušies piecos Pasaules tūres posmos, divreiz izcīnot otro vietu un divreiz tiekot pie trešās vietas. Tāpat latvieši tikuši pie piecām uzvarām "Challenger" sērijas turnīros.

3x3 basketbols ir iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.