Menu
 

Latvijas kamaniņu braucējiem Sanktmoricā trīs trešās vietas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kristers Aparjods no Saulkrastiem, Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem, kā arī Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem izcīnīja trešās vietas sestdien Pasaules kausa izcīņas astotā posma sacensībās kamaniņu sportā Sanktmoricas trasē Šveicē.

Bots un Plūme uz goda pjedestāla šosezon kāpa jau sesto reizi, un viņi ir ļoti tuvu labāko trijniekam arī Pasaules kausa izcīņas sezonas kopvērtējumā. Sanktmoricā viņi abos braucienos sasniedza trešo labāko rezultātu un jau ne pirmo reizi šosezon ieņēma trešo vietu aiz abām labākajām Vācijas ekipāžām Vendsl/Arlts un Egerts/Benekens. Uzvarētājiem divu braucienu summā “Roboti” zaudēja 0,241 sekundi.

Otrā Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts pirmajā braucienā bija septītā, bet otrajā ar ceturto rezultātu pakāpās uz sesto vietu 0,629 sekundes aiz Vendla/Arlta.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējā posma nākamnedēļ Vinterbergā uz titulu pretendē Vendls/Arlts (914 p.) un Egerts/Benekens (870), bet Bots/Plūme ar 711 punktiem ir stabilā trešajā pozīcijā 95 punktus priekšā tuvākajiem sekotājiem austriešiem Gatam/Šefam. Ševics-Mikeļševics un Krasts ar 422 punktiem ir desmitajā vietā.

Dāmu divnieku sacensībās līdz šim lielāko panākumu pieaugušo konkurencē sasniedza pasaules junioru čempiones Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilna, kuras ar piekto un ceturto laiku braucienos izcīnīja trešo vietu. Uzvarētājām vācietēm Degenhardai/Rozentālei viņas zaudēja 1,126 sekundes. Anda Upīte no Siguldas un Sanija Ozoliņa no Rīgas neveiksmīgi veica pirmo braucienu un deviņu ekipāžu konkurencē palika astotajā vietā (+2,612 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā līderes ir itālietes Fetere/Oberhofere (940 p.), Upīte un Ozoliņa ieņem piekto vietu (577 p.), bet Ziediņa un Zvilna, kuras startējušas tikai pēdējos trijos posmos, ir desmitās (211 p.).

Vēlāk notikušajās vīru individuālajās sacensībās Kristers Aparjods pirmajā braucienā bija tikai vienpadsmitais, toties otrajā uzrādīja otro labāko laiku un pakāpās uz trešo pozīciju 0,319 sekundes aiz posma uzvarētāja vācieša Maksa Langenhana.

Gints Bērziņš no Siguldas ar devīto un septīto rezultātu braucienos summā ierindojās dalītā astotajā vietā (+0,713 s), bet Kaspars Rinks no Ropažiem finišēja 11.pozīcijā (+1,114 s).

Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā K.Aparjods ar 575 punktiem ir sestajā vietā un G.Bērziņš ar 433 punktiem desmitajā. Līderis pirms pēdējām sacensībām ir Dominiks Fišnallers no Itālijas (757 p.).

Svētdien Sanktmoricā notiks individuālās sacensības dāmām un komandu stafete. Sezonas pēdējais Pasaules kausa posms norisināsies pēc nedēļas Vinterbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.